Балканите няма да умрат, а отворените Балкани още по-малко, каза

...
Балканите няма да умрат, а отворените Балкани още по-малко, каза
Коментари Харесай

Премиерът на Албания: Балканите са женихът, а ЕС - невестата

Балканите няма да умрат, а отворените Балкани още по-малко , сподели в днешното си послание при откриването на срещата на върха от самодейността "Отворени Балкани " министър председателят на Албания Еди Рама.

По думите му особеностите на района би трябвало да бъдат съхранени, а войната в Украйна е направила "Отворени Балкани " още по-голяма нужда. Рама уточни, че над 60 % от албанците поддържат самодейността и процентът би бил по-висок, в случай че не беше почнала войната в Украйна, където са почнали да се чуват и други гласове, с цел да се придвижи спорът от Украйна на Балканите, "чрез една изразителност, която е неуместна и отвратителна”.

" Не сме очаквали войната в Украйна, с цел да узнаем специфичните връзки сред Сърбия и Русия, с цел да узнаем, че сред Сърбия и Русия има история и контакти, че сред Сърбия и Косово към момента има неуреден спор. Знаехме това, само че отдадени на бъдещето и фокусирани върху него, ние сме избрали втората опция. И сме тук, с цел да продължим към бъдещето, без да си затваряме очите за предишното, само че със съзнанието, че можем да решим тези проблеми единствено в случай че се сближаваме. Всекидневно разбираме какъв брой сме значими един за различен. Колкото по-бързо се сближим, толкоз по-бързо ще се разберем и ще решим проблемите си,” сподели Рама.

PM at the Western Balkans Road Summit: “the new in Porto Romano is designed to become the gateway to the region. A technologically advanced, efficient, deep-water & green port that will handle the seaborne cargo for
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР