Балкан (Ботевград) загуби от унгарския Шомбатели с 95:96 в първи

...
Балкан (Ботевград) загуби от унгарския Шомбатели с 95:96 в първи
Коментари Харесай

Балкан загуби, но запази надежда

Балкан (Ботевград) загуби от унгарския Шомбатели с 95:96 в първи дуел от втория квалификационен кръг от шампионата за Купата на ФИБА Европа. Въпреки провалянето, българите резервираха вярата си за продължение към груповата фаза напред, а за задачата би трябвало да завоюват гостуването си с 2 или повече точки.

Балканци не демонстрираха нужното равнище през съвсем целия дуел, само че в последната част откриха правилния темп и съумяха да се върнат в играта, като наваксаха разлика от 18 точки в интерес на гостуващия отбор. И двата тима демонстрираха положителни неща в нахлуване, само че баскетболистите на Шомбатели се усещаха като вкъщи си и имаха необикновен триумф в опитите си от тройката. Унгарците вкараха 15 стрелби от отдалеченост от 25 опита, завършвайки с убийствените 60% успеваемост.

Бившият гард на Рилски състезател Джулиън Норфлийт бе в основата на всичко по-интересно за гостите през първото полувреме, а Шомбатели водеше с 10 точки още на почивката, когато на таблото в “Арена Ботевград” светеше 44:54.

Играчите на Небойша Видич дадоха всичко от себе си през втората половина на дуела и още през третата част постоянно сваляха разликата под 10 точки, а в нейния край изоставаха с 8 - 68:76. Четвъртата част се разви пагубно и след единствено 4 минути игра най-голямата разлика бе факт - 75:93 в интерес на унгарския отбор. Водени от съвсем безгрешния Девин Брукс обаче, домакините възкръснаха в оставащите 6 минути и съумяха да се върнат напълно близо за заключителното 95:96 преди реванша след седмица надалеч от у дома.

Именно Брукс бе над всички в дуела - 30 точки, 9 битки и 6 асистенции. Игор Кесар и Павел Иванов вкараха по 18 точки, а Брендън Фортънбери остана с 13.

Джулиън Норфлийт бе най-хубав за Шомбатели със своите 22 точки и 5/8 от тройката.

СТАТИСТИКА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР