Балкан Ботевград се класира за Финалната четворка на Балканската лига

...
Балкан Ботевград се класира за Финалната четворка на Балканската лига
Коментари Харесай

Балкан във Финалната четворка на Балканската лига

Балкан Ботевград се класира за Финалната четворка на Балканската лига по баскетбол за мъже след триумф над косовския Сигал Прищина с 82:63 (16:18, 18:16, 25:13, 23:16) като хазаин в реванша от четвъртфиналите на шампионата. В първия мач в Прищина българският отбор загуби с 2 точки – 83:85 и успеха с по-голяма разлика в „ Арена Ботевград “ обезпечи крайния триумф.

След нервно начало на дуела баскетболистите на Балкан изоставаха с 16:18 след първата четвърт, а до почивката нито един от двата отбора не съумя да се откъсне в резултата. Първите 20 минути завършиха при тъждество 34:34. През второто полувреме домакините бяха по-убедителни и в средата на третата част поведоха с 47:38, а минута и половина преди края дръпнаха с 10 точки.

Последната четвърт стартира при 59:47 в интерес на Балкан и до края ботевградчани не оставиха подозрения в превъзходството си.

Крисчън Джоунс изигра мощен мач за Балкан и бе най-полезен в срещата с 27 точки и 9 битки, а Дерик Маркс осъществя 14 точки. Амад Роди приключи с 12 точки, 8 битки и 11 асистенции, а Николай Грозев се регистрира с 11 точки и 7 битки.

За гостите най-резултатен беше Меритон Исмаили с 16 точки и 3 битки.

Още един български тим има късмет да стигне до Финалната четворка. В другата четвъртфинална двойка Левски обаче има 8 точки пасив (83:91) след първия дуел с израелския Макаби Хайфа. Реваншът е на следващия ден, четвъртък от 17 часа в зала „ Универсиада “ в София.

Директно за полуфиналите в Балканската лига към този момент се класираха израелските Апоел Галил Елион и Ирони Нахария. Финалната четворка ще се организира в израелския град Нахария в интервала 29 април – 1 май.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР