Балкан -2 записа девета победа от началото на сезона в

...
Балкан -2 записа девета победа от началото на сезона в
Коментари Харесай

Гавалюгов вкара 52 на Левски София 2022

Балкан -2 записа девета победа от началото на сезона в ББЛ А група. В извънредно трагичен мач от район Запад, който се изигра довечера в столичната зала „ Триадица “, отборът надделя Левски София 2022 с 86:75 след продължение. 

В основата на триумфа бе Александър Гавалюгов, вкарал впечатляващите 52 точки в мача с 8 тройки. 

Двубоят стартира доста оспорвано, като нито един от двата отбора не съумя да се откъсне в резултата, а след 10 минути игра „ зелените “ водеха с 21:19. Те имаха леко преимущество и през съвсем цялата втора част, само че на почивката столичният отбор обърна за 42:41. Левски поддържаше нежен задатък след паузата, а последната четвърт стартира при 57:53 в негова изгода. Преднината на тима доближи 9 в заключителния интервал, само че балканци на два пъти стигаха до тъждество, в това число и 26 секунди преди края при 72:72. Отборът от София пропусна да вземе мача в постоянното време, а в продължението вкара едвам 3 точки и гостите завоюваха. 

Александър Гавалюгов вкара своите 52 точки с 50% успеваемост при стрелбата от игра, като бе 8/18 от тройката. Освен това той се регистрира със 7 битки и 4 асистенции. Михаил Гавазов остана покрай дабъл-дабъл с 18 точки и 8 битки. За противника Асен Попов бе над всички с 21 точки и 15 битки. Кристиян Георгиев осъществя 16 точки, а Даниел Запрянов има 12.

Снимка: ББЛ

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР