Българското вино достойно защити позициите си на един от най-престижните

...
Българското вино достойно защити позициите си на един от най-престижните
Коментари Харесай

Успех за България на Световното по вино, F2F Дорнфелдер отнесе голям златен медал

Българското вино почтено отбрани позициите си на един от най-престижните състезания Mondial de Bruxelles. Това е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият интернационален конкурс, в който се прави спомагателна инспекция на наградените виновност, с цел да се подсигурява поредност при качеството.

Тази година се организира в Швейцария, където 340 съдии оценяваха 9150 проби от целия свят. Родните мазета завоюваха общо 45 медала – с един повече от предходната година. Впечатление прави най-голямото отличие – огромен златен орден за виното Face to Face (F2F) на New Bloom Winery от немския вид Дорнфелдер. Подобна оценка се дава единствено на напитките с над 92 точки от журиращите комисии. Избата от Съединение завоюва други две златни награди – за PIXELS от сорта Регент и за PIXELS от сорта Каберне Совиньон. Със сребро бяха оценени Face to Face – купаж от Кaберне Совиньон, Сира и Регент и Face ot Face Розе. New Bloom Winery се наложи като една от модерните мазета, които показват новото лице на родното винарство. Те са единствените, които работят с набиращите известност у нас сортове Регент и Дорнфледер.


Успехът на родната маза от Тракийската равнина точно с виновност от тези разновидности е следващото доказателство за капацитета на българския тероар и високото равнище, на което работят родните енолози, считат винени критици. Серията F2F е най-високият клас, който New Bloom Winery предлага на пазара и е въодушевена от връзката „ лице в лице “. Вината им се създават от лични лозови масиви – 6000 дка в Тракийската равнина. Другата високо оценена марка PIXELS залага на нововъведенията. Двете червени виновност с медали се затварят с новаторска трипластова запушалка, която New Bloom Winery за първи път вкараха у нас. Тя разрешава многократна приложимост и предпазване на напитката за по-дълго време след отваряне.


В общото класиране на Concours Mondial de Bruxelles Испания е с най-вече оценки – общо 626, Франция е втора с 614. Традиционните италиански сортове изстрелват Италия напред – трето място по брой награди – общо 383. Португалия печели 365, Швейцария 152 медала. За първи път в историята на състезанието Мексико влиза в топ 10 по брой медали. През 2019 година най-награждавани са алените сортове – Мерло (262), Каберне Совиньон (221) и Сира (135). От белите с максимален триумф е Совиньон блан – 102 оценки, следвано от Шардоне с 91. Само един % от наградените виновност съумяват да покрият критериите за огромен златен орден на Concours Mondial de Bruxelles. Над 50 % от всички медалисти в надпреварата се продават на цена под 8,5 евро, което удостоверява отличното съответствие цена-качество. В тази категория влиза и награденото Face to Face на New Bloom Winery.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР