“Българското вето не е само за нас, а и на

...
“Българското вето не е само за нас, а и на
Коментари Харесай

Никола Димитров: Българите сложиха вето на приятелството между страните ни

“Българското несъгласие не е единствено за нас, а и на европейската политика на Балканите и на македонскобългарското другарство ”. Това съобщи вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония на конференция в Белград след срещата в границите на самодейността “Отворени Балкани ”, съобщи организация МИА.

“Отворени Балкани ” добавя европейската интеграция. Това значи, че границите ще имат по-малко значение и капацитетът ще се употребява за нарастване на икономическия напредък ”, съобщи Димитров в отговор на въпрос счита ли, че самодейността по някакъв метод е “затворен Европейски Съюз ” за Северна Македония и Албания, защото е блокирана датата на двете страни за начало на договарянията с Европейски Съюз. По думите на Димитров е мъчно да се откри страна, която да е по-лош образец от Северна Македония какво се случва, когато Европейски Съюз не извършва обещанията си. “Тогава европейската бюлетина не става атрактивна и жителите губят доверие, че може да имат европейско бъдеще ”, сподели вицепремиерът, който съставлява Скопие на срещата, откакто Зоран Заев разгласи, че ще подаде оставка. Той добави, че напоследък се поправя самичък, защото не е почтено да се подлага на критика целият Европейски Съюз, откакто казусът е единствено с една страна-членка
 Македонският вицепремиер с нова офанзива против България Македонският вицепремиер с нова офанзива против България
Македонският вицепремиер Никола Димитров насочи пред сръбски медии нови обвинявания против България, съобщи БГНЕС. България със своята...

“В пакета за разширение Европейската комисия показва, че отлагането на процеса на интеграция на Северна Македония и Албания подкопава доверието към Европейски Съюз в целия район. Но това несъгласие не е несъгласие единствено на нашето европейско бъдеще, а и на европейската политика на Балканите. Това е несъгласие на македонскобългарското другарство ”, твърди Димитров, който е някогашен външен министър.

Не за първи път той насочва тежки упреци към България. Миналата седмица в изявление за сръбската тв Ен1 съобщи, че поради забавянето на европейската интеграция за Западните Балкани проевропейските и прореформистките сили в района стартират да губят позиции, а поддръжката за участие в Европейски Съюз понижава. “Както знаем, основна спънка пред нас беше Гърция и въпросът за името, взехме решение това. И в този миг, когато ни беше доста необходим триумф, за жалост, нова спънка ни прави различен комшия - България ”, уточни тогава Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР