Българското външно министерство призова всички български граждани на територията на

...
Българското външно министерство призова всички български граждани на територията на
Коментари Харесай

Външно министерство призова българите във Флорида да се евакуират

Българското външно министерство прикани всички български жители на територията на щата Флорида да пристъпят неотложно към евакуация и да извършват разпорежданията на локалните управляващи в това число заповедите за вечерен час в другите окръзи на щата.
Засега на дежурния телефон на посолството няма постъпили сигнали за потърпевши български жители в резултат на урагана " Ирма ".
Заради нарушените връзки и неналичието на телефонни връзки българското посолство във Вашингтон приканва околните на българските жители, които не могат да се свържат с тях, да проявят самообладание.
Към българското посолство в Съединени американски щати е основан спешен щаб с денонощна телефонна линия 202-387-5770.
По данни на нидерландските управляващи сега интензивността на урагана над остров Сент Мартен продължава. Комуникациите с острова са прекратени. Нидерландски военни елементи и полицейски подразделения са пристигнали на острова и дружно с локалната администрация поставят старания за обезпечаване на сигурността на намиращите се на нидерландската част от острова хора и за възобновяване на главната инфраструктура. На остров Сент Мартен са основани девет краткотрайни убежища.
По последна информация ураганът " Хосе " няма да мине през острова. След прекосяването на урагана " Ирма " ще бъде стартирана евакуацията на непознатите жители, намиращи се на територията на острова. В момента по информация на външното министерство на Кралство Нидерландия такава е невъзможна. Допълнителна информация за възможна евакуация ще има в понеделник.
До момента няма постъпила информация за потърпевши български жители на остров Сент Мартен.
Сигнали за бедстващи жители на Карибите могат да бъдат подавани на телефони:
Посолство на Република България в Хага (за нидерландската част на Сент Мартен):
+31 657448073
Посолство на Република България в Париж (за френската част на Сент Мартен): +33 1 45 51 85 90 Посолство на Република България в Хавана (за българи, намиращи се в други елементи на Карибите): +535 286 24 49 Посолство на Република България в Мексико Сити: (+52 1) 55 6064 5199
(044 55 6064 5199, когато се набира от стационарен телефон в Мексико и 55 6064 5199, когато се набира от мобилен телефон на мексикански мобилен оператор на територията на Мексико).
В Централното ръководство на Министерство на външните работи дирекция " Ситуационен център " поддържа непрекъснато дежурство на следните телефони 02 984 24 04 и +359 2 971 38 56.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР