Българското проучване за действието на медикамента „Ивермектин“ е приключило и

...
Българското проучване за действието на медикамента „Ивермектин“ е приключило и
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров разкри: Първите излекувани с „Ивермектин“ у нас бяха лекари

Българското изследване за действието на медикамента „ Ивермектин “ е завършило и резултатите са обнадеждаващи. Това сподели проф. Иво Петров в изявление за Dariknews.bg.

Известния кардиолог разкри въздействието на лекарството във всички стадии на болестта, както и за профилактичното му приемане.

„ Резултатите са обнадеждаващи. Важно е да се каже, че изследването е извършено при пациенти с леки и приблизително тежки признаци, в релативно ранните стадии на болестта. И при такива пациенти Ивермектинът оказва благотворно влияние от позиция на по-бързо понижаване на признаците и понижаване на позитивирането на вируса, по-бързо ликвидиране на вируса от биологичните течности и също по този начин много по-бързо, сред 4-5 ден, за разлика от контролната група, при която се получава след 7-ия ден, понижаване на възпалителните фактори “, изясни проф. Иво Петров.

Той добави, че има данни, че във всички етапи на инфекцията лекарството има някакво благотворно влияние, само че най-категорични са данните в началните етапи – когато тече процесът на навлизане на вируса в организма.

„ Основното преимущество на този медикамент е, че неговото влияние е върху нашите кафези. Той защищава нашите кафези от навлизане на вируса “, обясни експертът.

Проф. Петров посочи, че има данни, че Ивермектинът може да се ползва и профилактично. Той цитира изследване всред 800 лекари, което е посочило, че при тези, които са приемали лекарството без да са болни, е по-малка честотата на болестта. По-леко протичат и признаците на ковид.

Кардиологът добави, че негови пациенти също се лекуват с Ивермектин, а първи го изпитали върху себе си негови заболели сътрудници.

„ Ивермектин “ е прочут на медиците у нас и се употребява в лекуването на COVID-19.

„ В нашата болница също лекуваме по този начин пациенти. Още е рано да имаме безапелационни даннни, само че всичко се записва, нашите усещания са също, че когато се дава в първите няколко дни от признаците, до 5-ия ден, тогава резултатът е извънредно удобен, в това число и при пациенти, които са в релативно тежко положение. Тоест акцентът не е толкоз в тежкото положение, колкото в навременното му предоставяне.

Започнахме с сътрудници пациенти, които имаха релативно тежко страдалчество. Те се повлияха извънредно добре и това ни даде съображение и положително отношение към даването на медикамента и на други пациенти. Както постоянно се случва в медицината, първо лекарите излагат самите себе си, с цел да имат съображение, когато видят резултата и неналичието на странично влияние, да го ползват на други. И точно сътрудниците, на които първо го дадохме, в този момент са най-големите пропоненти на лекуването с Ивермектин, защото са усетили резултата върху себе си “, уточни проф. Петров.

„ Надявам се, че скоро медикаментът ще бъде регистриран за приложимост в България в аптечната мрежа. Преди няколко дни е утвърден за приложение в Македония. Страните, одобрили го, са десетки. Надявам се това да стане скоро и в България, с цел да не се постанова пациенти да заобикалят по някакъв метод разпоредбите или да одобряват ветеринарните му форми, които апропо не са нездравословни, по-скоро е психическа бариерата. Медикаментът е с доста добър профил на сигурност, страничните резултати клонят към нула “, добави той.

По отношение на имунизацията против Коронавирус, проф. Иво Петров счита, че няма нищо притеснително в късата, само че и в разширената характерност на имунизацията, която сега се ползва.

„ Когато имам опция, ще се имунизирам “, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР