Българското председателство започва с първа голяма инвестиция по плана Юнкер,

...
Българското председателство започва с първа голяма инвестиция по плана Юнкер,
Коментари Харесай

Подписват най-голямата голяма инвестиция по плана `Юнкер` у нас

Българското председателство стартира с първа огромна инвестиция по проекта " Юнкер ", оповестяват от Представителството на Европейска комисия в България.

Днес ще се състои гала по подписването на съглашение за най-големия досега план в България, обезпечен със заем от Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), който е централен дирек на проекта " Юнкер " за напредък и работни места в Европа.

По този мотив ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър председателят Бойко Борисов ще дадат изказвания за медиите в Националния замък на културата.

Подписването на съглашението ще е в наличието и на вицепрезидента на Европейската капиталова банка Андрю Макдауъл. 

Планът " Юнкер " планува вложения на 315 милиарда евро в стопанската система на 28-те страни от Европейски Съюз в идващите три години. До момента България е осигурила 100 млн. евро за подкрепяне на планове от ЕФСИ.

За през днешния ден са планувани срещи на Янкер с президента Румен Радев и ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

В петък еврокомисарите се събират на първо съвещание в НДК в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Колегиумът на европейските комисари ще заседава дружно с министрите от българското държавно управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР