Българското председателство на Съвета на ЕС открадна девиза на Народното

...
Българското председателство на Съвета на ЕС открадна девиза на Народното
Коментари Харесай

Българското председателство открадна девиза на Народното събрание

Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз открадна девиза на Народното събрание - " Съединението прави силата ". За решението на държавното управление да се взаимства девиза за слоган на председателството заяви отрасловият министър Лиляна Павлова след днешното постоянно съвещание на Министерския съвет.

" Съединението прави силата " – това ще бъде девизът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ", разгласи Павлова. И дефинира девиза, който е изписан върху входа на Народното събрание, като " Изключително настоящ за обстановката, в която се намира обединена Европа ".

В превод: United We Stand Strong

Направен е и разбор какъв да бъде преводът му на британски език, " с цел да бъде слоганът оптимално изискан.

" Знаем, че българският лозунг - част от нашия герб, е общопризнат от белгийската конституция. Той идва от френски език и с формалния превод на британски, годен за днешните послания, за днешните цели на България и Обединена Европа - " United We Stand Strong ", т.е. " в посока да сме по-силни дружно, обединени ". Повече от всеки път Европа се нуждае от това обръщение за единение, непоклатимост, към което ние се стремим в духа на председателството и българските цели, които заложихме дружно ", обясни министърът.

Павлова разгласи още, че ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер е изискал от държавното управление да бъде изтеглена датата за разкриване на българското председателство.

То няма да се състои на 1 януари, а на 4 януари - в Народния спектакъл, сподели Павлова. На идващия ден ще има взаимно съвещание на нашето държавно управление със състава на Европейската комисия.

Цветовете на председателството - синьо и жълто

" Цветовете на председателството ще бъдат синьо и жълто - по прилика със знамето на Европейски Съюз. Визуалната еднаквост е направена от екип от преподаватели и експерти от Художествената академия и от експертен съвет, който разглеждаше визуализациите ", сподели Павлова.

Предвиждат се и дарове за гостите, за които както стана ясно страната е възнамерявала 1 млн. лева Това ще са сребърни монети, пощенски марки, лимитирана серия на двулевки, шалове и вратовръзки, изясни отрасловият министър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР