Българското правителство и Европейската комисия ще заседават заедно в Брюксел.

...
Българското правителство и Европейската комисия ще заседават заедно в Брюксел.
Коментари Харесай

Борисов и министри обсъждат с ЕК приоритетите на българското Европредседателство

Българското държавно управление и Европейската комисия ще заседават дружно в Брюксел. Темата е българското Европредседателство от 1 януари и значими тематики от европейския дневен ред.


В Европейската комисия след по-малко от 30 минути ще стартира срещата сред българското държавно управление и премиера Бойко Борисов с Европейската комисия, и Жан-Клод Юнкер. Очаква се да се обсъдят целите, които ще сложи България по време на своето председателство на Съвета на Европейски Съюз. Очаква се да се ревизира до къде е стигнала България в подготовката.

Няколко са главните цели:
защита и сигурност повишение на сигурността на европейските жители ръководство на миграционните потоци дотъкмяване на промяната на системата за даване на леговище в Европа
Ще се разиска даването на европейска интеграция на Западните Балкани, а през месец май ще се организира среща на високо ниво на всички водачи от Западните Балкани - среща, каквато не е имало от десетилетие.

Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще стартира с публична гала на 1 януари, на която ще участва ръководителят на Комисията Жан-Клод Юнкер.

Ресорните министри ще се срещнат с отрасловите еврокомисари, защото всеки един законодателен акт на Комисията по време на европредседателството ще бъде показан от отрасловите еврокомисари и български министри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР