Българското правителство финансира бизнесмени по схема, подобна на случая с

...
Българското правителство финансира бизнесмени по схема, подобна на случая с
Коментари Харесай

Марешки изригна: „Борисов 3” влязъл в „отвратителна корупционна сделка” с братя Бобокови, както и с Георги Гергов

Българското държавно управление финансира предприемачи по скица, сходна на случая с Георги Гергов във Варна. За това сигнализира зам.-председателят на Народното събрание и водач на партия „ Воля ” Веселин Марешки.

Според него договорката е била планувана още при съставянето на кабинета „ Борисов 3 ” и била изискване за присъединяване на Вътрешна македонска революционна организация в ръководството, оповестява Флагман.

  „ Ако я бях осветил, тя най-вероятно нямаше да се случи . Но ето, тъкмо към Коледа, около коледни и новогодишни празници, това нещо става факт, а точно невиждана държавна инжекция за компания, която е близка персонално до Каракачанов и до Вътрешна македонска революционна организация. Говорим за веднъж налетите към 14 милиона, доколкото разбираме, към този момент дейно от Община Русе. И второто, решение на Министерски съвет за нови 20 милиона лв., които да се дават на Национална спортна база, а тя да изкупи неефективната инвестиция на братя Бобокови ”, съобщи Марешки.

След въпрос по какъв начин тъкмо е станала схемата, той изясни, че имало решение на държавното управление от 19 декември 2018 година, което променяло бюджета на Министерството на младежта и спорта, като се превеждали 20 млн. лв. на „ Национална спортна база ”.

С тази сума ще бъдат добити мажоритарен брой акции от спортна зала „ Арена Русе ”. Сградата е издигната с вложения на братя Атанас и Пламен Бобокови. Официално, импровизирано, а на процедура сме наясно, че това не са вложените пари – над 55 млн. лв..   Трябвало е с изключение на залата те да построят мол, офис постройка, петзвезден хотел, само че това не се е случило. На процедура залата не носи никакви доходи и се устоя най-вече от спонсори. Т.е. безусловно очевидно е, че тази инвестиция е  неефективна . Тези по този начин наречени предприемачи, близки до Вътрешна македонска революционна организация, се чудят по какъв начин да се отърват с облага или с минимална загуба от тази своя инвестиция и са намерили метода това да го създадат с парите на български поданик – парите на всички нас ”, разяснява зам.-председателят на Народното събрание.

След въпрос дали като вложители българските жители имаме късмет да спечелим от това, Марешки отговори негативно.

Залата не носела никакви доходи, другояче братята Бобокови нямало да я продадат.

Според Веселин Марешки  към момента има късмет договорката да не бъде приключена, защото парите не били преведени в сдружението на предприемачите.

 „ Ние ще се противопоставим ,   и да не бъде довършвана договорката, т.е. да не бъдат изкупувани акциите на братя Бобокови. Не единствено това ”,  закани се водачът на „ Воля ”.

„ Ако би трябвало ” те щели да сезират и прокуратурата при завършване на далаверата.

„ Откъде накъде цяла България на цялата сиромашия ще заделяме 20 милиона, с цел да спасяваме неефективната инвестиция на един предприемач единствено тъй като е непосредствен до една от партиите, която е дребен съдружен сътрудник.  Считаме, че това е една отвратителна корупционна договорка , тъй като другояче би трябвало да отделяме пари за спасяването на всяка неефективна инвестиция на всеки български жител. С какво, като се изключи че е непосредствен до Каракачанов, тези хора са по-привилегировани от всички нас ”, попита Веселин Марешки.

От „ Воля ” щели да осведомят министър-председателя, че не одобряват това.

Марешки изясни, че в някои медии информация за договорката „ се е прокраднала ”, само че тя можело да бъде приключена. Лидерът на „ Воля ” евентуално има предвид публикация в „ Капитал ” отпреди дни.

От днес  депутатите от групировката на Веселин Марешки щели да наложат „ очевидна опозиция на тази и други сходни покупко-продажби ”.

След въпрос на „ Флагман ” -  това наливане на пари припомня ли на Марешки за договорката с Георги Гергов и финансирането с 43 млн. лева на „ дупката ” във Варна,  както и какво му  е мнението за нея, водачът на „ Воля ” сподели: „ Това по принцип доста наподобява на сходна такава договорка и ние по тази причина споделяме, че всички такива покупко-продажби, без да ги разделяме – дали е за Георги Гергов, дали е за братя Бобокови, както споделяме, които са очевиден спонсор на Вътрешна македонска революционна организация и доколкото разбираме, има и някаква роднинска връзка с Каракачанов, това просто са безобразни неща, които ние в никакъв случай няма да ги поддържаме. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР