Българското национално радио спря излъчването на интервюто на Петър Волгин

...
Българското национално радио спря излъчването на интервюто на Петър Волгин
Коментари Харесай

БНР спря интервюто на Волгин с Митрофанова

Българското национално радио спря излъчването на изявлението на Петър Волгин с съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова.

Това бе обявено от Волгин във Facebook. Той прави намек, че прекъсването на интерюто е цензура след политически напън от Делян Пеевски.

До момента няма публично известие на БНР.

Вчера, след новината за поканата към съветската посланичка, от посолството на Украйна излязоха с публична позиция. В нея се декларира, че предаване по БНР сее съветска агитация и дезинформация. Посолството дефинира предаването на Волгин като " дискредитирано от години " и " подкрепящо разкази на съветската експанзия и хибридната война ". За Волгин пък споделят, че прави " хибридната активност, дезинформация и замяна на полезности, използваки за тази цел медийната самостоятелност и свободата на словото.

По-късно с позиция излезе и глобения по " Магнитски " и претендент за ръководител на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той съобщи, че е неприемливо е БНР да стане съизвършител в съветската хибридна война. Движение за права и свободи приема гостуването на Митрофанова в ефира на публичното радио като груба проява на неуважение на националния суверенитет, общоевропейски позиции и полезности, както и тъпчене на националните ползи на България. Пеевски настоя още ЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират, с цел да не се допусне сходна провокация в народен ефир.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР