Българското национално радио създава все повече аудио съдържание по актуални

...
Българското национално радио създава все повече аудио съдържание по актуални
Коментари Харесай

10 подкаст епизода на БНР, които задължително трябва да чуете

Българското национално радио основава от ден на ден аудио наличие по настоящи и разнородни тематики. Предлагаме ви да чуете определени епизоди на част от подкастите на БНР.

" Класически въпрос ”

Интересни обстоятелства, действителни истории, музика в осъществяване на Симфоничния оркестър на БНР - това е първият подкаст за класическа музика у нас.

Главният диригент на оркестъра Марк Кадин и журналистът Михаил Митев в неофициална другарска конюнктура размишляват върху въпроси, които постоянно няма на кого да зададем.

Предлагаме ви да чуете втория епизод на подкаста " Класически въпрос “, в който Марк Кадин и Михаил Митев търсят отговори на това съществува ли модерна класическа музика и какво съставлява тя? Трудна ли е за схващане? Кои модерни композитори са най-популярни? Коя е Добринка Табакова? Всичко това ще научите тук:

" DGtech podcast “

" DGtech podcast “ е подкаст за цифров маркетинг и цифрова реклама, в който с помощта на другите посетители - експерти в доста аспекти на цифровия маркетинг - дава потребни препоръки и настояща картина за нови технологии и пазари.

В този епизод ще научите съществени неща за Фейсбук – най-голямата обществена мрежа в света, която съвсем всички всекидневно използваме. Как и за какво се трансформира логаритъмът на Фейсбук? Кога и къде да публикуваме за по-голямо органично постигане? Кои са критериите за основаване на сполучливо наличие и достигането му до повече хора? Отговори на тези въпроси, както и на доста други, дава Бисер Вълов - одобрен експерт във Фейсбук маркетинга.

" Коронавирус имунизациите “

Българското национално радио стартира реализацията на информативен подкаст за имунизациите против COVID-19.

В поредност от епизоди здравният публицист Гергана Хрисчева беседва с специалисти и лекари от най-големите и одобрени здравни заведения у нас за темповете на имунизация в страната и по света.

Предлагаме ви да чуете втория епизод на подкаста, в който експерти описват по какъв начин страхът и ненаучната информация въздействат върху темпа на имунизацията. От този епизод ще научите още по какъв начин имунизацията връща хората към естествения живот, по какъв начин би трябвало да се сервира научната информация за имунизациите към хората неспециалисти и по какъв начин подходиха други страни към този развой:



" 257 podcast “

2 водещи, 5 минути, 7 секунди за първо усещане - това е подкастът на БНР за личностно и кариерно развиване.

Автори са журналистът от Радио София Катя Василева и интернационалният съветник по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева. Те дават ключ за убеденост и триумф в персонален и професионален проект, а неотдавна Българско сдружение за връзки с обществеността им присъди PR Приз в категорията " Проект на медия ".

В този епизод на подкаста двете дами разсъждават върху потребността да оценяваме другите и да постановяваме стандартите си върху тях. Защо саркастичните забележки, с които мислим, че демонстрираме остроумие и ужасно възприятие за комизъм, са още два от навиците, които ни дърпат надолу от върха в персонален и професионален проект? Как да заобикаляме деструктивните мнения – чуйте тук:

" Черната кутия “

" Черната кутия “ е софтуерен подкаст на тематика изкуствен интелект с създател Георги Петровски. Тук можете да чуете изявленията и разбори на специалисти, посетили събития, свързани с настоящи софтуерни разработки.

Човечеството е на кръстопът по повод развиването на изкуствения разсъдък. Ако поеме в вярната посока, то може да изживее своята " златна ера " - да преодолее заболяванията и бедността. Ако сбърка в преценката си обаче може да сътвори антиутопичен свят и още по-лошо да изгуби борбата с технологиите за контрола на личния си свят. Предлагаме ви да чуете епизода, в който Георги Петровски ни споделя по какъв начин животът, разказан от Джордж Оруел в антиутопичния разказ " 1984 ", може да се трансформира в действителност, въпреки и 40 години по-късно:

" Големите “

В подкаста " Големите " описваме историите на значими персони от България благодарение на скъпата сбирка от аудио документи на Златния фонд на Българското национално радио.

Златният фонд на БНР е със статут на народен звуков списък и е член на Международната асоциация на звуковите и аудиовизуални архиви. В него се съхраняват над 16 хиляди архивни единици звукови документи за значими събития от публичния живот в България и по света.

В този подкаст можете да чуете забавни обстоятелства за живота на Йордан Йовков, Райна Княгиня, Мистър Сенко, Христо Проданов и доста други. Предлагаме на вашето внимание епизода, в който описваме за първия олимпийски медалист на България. Каква е историята на Борис Георгиев – Моката и за какво му се постанова да работи като преносвач – чуйте тук:



" На всяка цена “

" На всяка цена " е подкаст, с който следите най-актуалните финансови събития и вести у нас и по света. Можете да се запознаете с значими аспекти на банковата система и разплащания, както и банкови закони и решения на Европейски Съюз, репортажи и отзиви на финансисти и специалисти.

Предлагаме ви да чуете епизода, който е отдаден на това по какъв начин да влагаме в акции. Радослава Масларска, ръководител на УС на Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори и Ангел Рабаджийски, член на асоциацията дават скъпи препоръки за всичко това, което би трябвало да имаме поради, преди да стартираме вложенията си.

" Великите европейци “

" Великите европейци ” е поредност радио-портрети на значими фигури от европейската история, политика, просвета, изкуство, просвета, обществен живот.

Автор и водещ e журналистът от Радио Пловдив Пламен Асенов, който по занимателен метод ни среща с концепциите на учени, писатели, политици, общественици и други Николай Коперник, Ото декор Бисмарк, Шарл Бодлер, Йохан Волфганг декор Гьоте – това са единствено част от личностите, трансформирали Европа.

Предлагаме ви да чуете епизода за " едно същинско събитие в киното “ - артистът Марчело Мастрояни, който за 39 години снима 116 кино лентата. Защо Федерико Фелини избира да работи с него повече от всички други? Отговорът е тук:

" Неразказани истории “

" Неразказани истории “ е подкаст за познати и не толкоз познати персони, които въодушевяват близките и вършат света ни по-хубав. Автор и водещ е журналиста от „ Хоризонт “ Евелина Стоянова.

В този епизод на подкаста се срещаме с инж. Николай Николов, началник на хранилище " Красна поляна ", който ни води във времето обратно и напомня по какъв начин е изглеждал първият трамвай:



" Начален удар "

Коментари на настоящи събития и истории от света на тениса – това е подкастът " Начален удар ".

Журналистът Любомир Тодоров беседва с водещи тенисисти, треньори, публицисти, уредници на шампионати, представители на водещи тенис клубове.

Предлагаме на вашето внимание епизода, в който припомняме историята на Сюзан Ланглен – първата международна тенис звезда. Как тя трансформира спортния, а също по този начин и стилния свят – чуйте тук:

...

Всички подкасти на БНР можете да чуете:

 

и Apple Podcasts през iTunes за устройства с iOS операционна система

За да получавате всички нови епизоди на подкастите на БНР можете да се присъедините към общността
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР