Българското издание на най-престижния конкурс за маркетингова ефективност в света

...
Българското издание на най-престижния конкурс за маркетингова ефективност в света
Коментари Харесай

Effie® България ще отличи най-ефективните комуникационни кампании през 2022

Българското издание на най-престижния конкурс за маркетингова успеваемост в света Effie Awards стартира да приема поръчки. Наградите Effie са всепризнат стандарт за най-успешните акции измежду рекламните организации и рекламодатели по света и се провеждат у нас от Българската асоциация на информационните организации (БАКА).

В тазгодишното, петнадесето издание на премиите Effie България ще се състезават най-ефективните реклами и информационни акции, основани за и осъществени в България в интервала 01.01.2021 – 31.08.2022, година, като това се отнася за всички показани детайли на акцията.

Най-ефективните и работещи хрумвания ще бъдат оценени въз основата на най-важния аршин за сполучлива връзка - маркетинговата успеваемост. Една акция може да бъде подадена в една категория от секторните категории и в една специфична категория, при вземане предвид с представянето на акцията в подтекста на съответната категория.

Тази година, наред с познатите от предходни издания категории, са въведени напълно нови секторни категории: „ Въвеждане на нов продукт/услуга “ и „ Нестопански бранш “ (с 50% понижение от главната такса за участие). Обособяват се и две нови подкатегории на главната категория „ Услуги “ - „ Политическа реклама и обществени услуги “ и „ Медии, просвета и развлечения “. Новост в специфичните категории са категориите „ Медия тактика и нововъведения в обичайни и цифрови медии “ и „ Устойчив триумф “, за която поръчките се подават на специфична бланка.

Заявки от информационни организации и рекламодатели ще се одобряват в три периода, със съответната смяна на таксите. Първият период е 6 октомври, с най-ниски такси, втори период за присъединяване е 14 октомври, а 21 октомври 2022 година е крайният период за подаване на поръчки и материали. Заявките, подадени от организации - членове на БАКА, се ползват преференциални такси. Кандидатурите ще бъдат оценени през ноември, а спечелилите ще бъдат оповестени на блестяща гала, която ще се състои при започване на месец декември 2022 година

За да подкрепят участниците при подготовката на поръчките, уредниците на влиятелния конкурс ще проведат и тематичен уъркшоп на тематика „ Как да спечелим Effie “. Събитието ще се организира на 19 септември, като лектори ще бъдат познати и потвърдени експерти от рекламната промишленост с огромен на практика опит.

Наградите Effie България 2022 се организират с изключителната поддръжка на bTV Media Group - платинен спонсор на състезанието.

Effie® Awards отличават най-впечатляващите достижения в региона на маркетинговите връзки – концепциите, които работят.

Повече информация за регламента на състезанието, документи за присъединяване и насоки за подаване на сполучливи поръчки можете да намерите на:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР