Българското футболно величие Димитър Бербатов даде обширно интервю за онлайн

...
Българското футболно величие Димитър Бербатов даде обширно интервю за онлайн
Коментари Харесай

Бербатов: Единственият, който може да замести Меси в Барселона, е Мбапе

Българското футболно великолепие Димитър Бербатов даде обстойно изявление за онлайн списанието Marca Plus, в което си напомни мигове от славната си кариера, както и приказва за сегашното. „ Сега извозвам повече време с децата и жена си. Сега е моментът за фамилията. Също по този начин отстранявам време и на моята фондация, с която от 11 години оказваме помощ на надарени българчета. Да, липсва ми футболът, само че няма по какъв начин. Сега виждам футбол по малкия екран, само че не е същото. “, показа той.

Запитан от къде е намерил мотивация да играе „ съвсем до 40-годишен “, Бербо отговори: „ Основната причина, естествено, е любовта към футбола. Също по този начин имах щастието да се размина с тежка травма по време на кариерата. Един ден обаче тялото ми сподели: „ Димитър, време е да кажеш „ довиждане “. В сърцето остава това, че играх за огромни тимове и вкарах доста попадения “.

" Когато напуснах българския футбол и отидох в Германия, се развих във всяко отношение – упражнявах повече и внимавах повече какво хапвам. Превърнах се в мъж. Когато стана факт прехвърлянето ми в Тотнъм, си споделих: „ Майко, блага, заплатиха 15 милиона за мен “. С Тотнъм спечелихме Купата на Лигата под управлението на Хуанде Рамос. Той вярваше в мен и ме пускаше във всеки мач. Спомням си, че когато стана ясно, че отивам в Юнайтед, ме повика и ми сподели: „ Берба, в случай че си отидеш, с теб си отива красивият футбол “. Това е най-големият комплимент, който са ми правили “, спомни си някогашният голаджия.

" Още в първата си година в Юнайтед завоювах Премиър лийг. Никой българин не го беше правил досега. Освен това станах голмайстор, което беше доста особено за мен. Играх с играчи като Скоулс, Кристиано Роналдо, Рууни... Естествено научих доста и от Алекс Фъргюсън. В България доста дечица желаят да бъдат като Кристиано Роналдо. Имитират го по какъв начин чества гол, по какъв начин се ускорява при удар. Да, само че би трябвало да знаят, че той хвърля ужасно доста старания. Идва първи на подготовка и си потегля финален “, показа Бербо. „ Юнайтед имаше неприятния шанс на два пъти да срещне Барселона на край в Шампионската лига. Това може би беше най-силният отбор на Барса в цялата история. Може би двойката Меси – Гуардиола е най-хубавата двойка сред състезател и треньор “, изрази мнението си голмайстор номер 1 на България.

" На 37 години взех решение да отида в Индия. Изживях нещо друго. След това си споделих, че е време да спра “, довери той. „ За мен най-хубавите нападатели са Меси и Роналдо. След тях е Левандовски. За Бензема мисля, че е измежду нападателите, които не са оценени задоволително. Той бележи, асистира и оказва помощ доста на своите съотборници. За мен той е на равнището на нападатели като Левандовски и Агуеро “, разяснява българинът.

" Целият свят се пита кой е най-хубавият – Меси или Роналдо. Моля Ви, не ме питайте. Невероятно е, когато един състезател е на върхово равнище четири или пет години. А представете си 15! “, сподели той. Запитан кой съгласно него би заместил Лионел Меси в Барселона, Бербатов отговори: „ Замисляйки се, преди всичко се появява името на Мбапе. Той е феномен. Вижда и чете футбола по доста елементарен метод. Ако травмите го подминават, ще вземе „ Златната топка “. На въпрос кой е обичаният му съотборник той не пожела да открои един: „ Не мога да Ви кажа единствено един. Имах щастието да играя с доста положителни футболисти. В Юнайтед всички бяха велики: Рууни, Кристиано, Гигс, Скоулс, Видич, Фърдинанд... Но също по този начин в Тотнъм, Леверкузен, Монако. Включително и в националния тим на България “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР