Българското дружество на тютюневия гигант Филип Морис определи акцията по

...
Българското дружество на тютюневия гигант Филип Морис определи акцията по
Коментари Харесай

Филип Морис: България е отличен пример за борба с цигарената контрабанда

Българското сдружение на тютюневия колос " Филип Морис " дефинира акцията по следващото разтрошаване на незаконно произвеждане на цигари в две пловдивски село от четвъртък като " отличен образец за координираните взаимни дейности на всички ангажирани органи в страната ". Огромният завод е произвеждал и марка цигари " Мурати " (Muratti), която е благосъстоятелност на " Филип Морис Интереншънъл ".

" С тези и сходни дейности, а по този начин също и оповестените данни за рекордно ниското равнище на ползване на противозаконни цигари от началото на тази година - 3.8%, България е образец за страните от Европейски Съюз и в международен мащаб за положителни практики и ефикасност в битка с противозаконната търговия ", показват от " Филип Морис България ".

" Разследването и дейностите на органите по този нов случай на разкрита незаконна фабрика за подправени цигари занапред следва, само че е значимо е да напомним, че противозаконната търговия с контрабандни и подправени цигари, е добре прочут механизъм за финансирането и на други действия на проведената престъпност, като трафик на хора, разпространяване на опиати и тероризъм”, прибавят от компанията.

" Пълното елиминиране или даже забележителното ограничение на противозаконната търговия с цигари не може да се случи внезапно за една нощ и изисква координирани и ангажирани дейности от страна на държавното управление и органите, както и съдействието на частния и неправителствения бранш. В това отношение българският опит също е добър пример”, показва изпълнителният шеф на българското сдружение Джордж Маргонис.

Според последния отчет на KPMG 2018 противозаконното ползване на цигари в Европейски Съюз се пресмята на 8.6% от общото ползване, което съставлява 43.6 милиарда цигари – колкото са легалните продажби във Англия, Австрия и Дания. Спрямо 2017 година няма основна смяна на незаконните продажби, само че се регистрира над 30% растеж в потреблението на подправени артикули.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР