Българското Черноморие се превръща в бастион на антиваксъри от Германия,

...
Българското Черноморие се превръща в бастион на антиваксъри от Германия,
Коментари Харесай

"Шпигел": Германски антиваксъри се заселват по българското Черноморие, включително и край Варна

Българското Черноморие се трансформира в бастион на антиваксъри от Германия, написа „ Шпигел “. Противници на имунизациите и на Ковид-мерките откриват в България място, на което могат да си възвърнат отчасти ограбената им независимост, Германци, които са срещу антипандемичните ограничения и имунизациите, всеобщо бягат в България – с такова усещане остава читателят на обширната публикация в последния брой на немското списание „ Шпигел “. Като за образец се дава Ахелой. Според Дойче веле обаче публикацията привежда и образци, които би трябвало да се интерпретират внимателно.

В края на дългия репортаж журналистът от „ Шпигел “ води читателите в различен бастион на немските емигранти и антиваксъри край Варна. Главното настоящо лице на немската диаспора във Варна била българската туркиня Лени, която дълги години работила като учителка в Потсдам, а през днешния ден била „ пътеводната звезда на всички искащи да се открият в България “. Лени счита, че доста хора в Германия са с „ промити мозъци “, тъй като имат вяра прекомерно на медиите. В комплекса край Варна тя се грижи за децата на емигрантите: води ги на плаж и им преподава четене, писане, броене, плетене и хлебарство. „ В България човек живее, без да го поучават всякакви надзиратели и без да среща непрестанно горди имунизирани хора “, споделя българската туркиня пред „ Шпигел “.

В края на дългия репортаж журналистът от „ Шпигел “ води читателите в различен бастион на немските емигранти и антиваксъри край Варна. В изявление за списанието почетният консул на Германия във Варна Недялко Неделчев споделя: „ Лично аз обаче за пръв път слушам, че тук има толкоз доста германци, които са избягали поради ковид. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР