Българско участие има и тази година на полуфинала на световния

...
Българско участие има и тази година на полуфинала на световния
Коментари Харесай

Българка отново е на полуфинала на програмата Най-изявените млади личности в света

Българско присъединяване има и тази година на полуфинала на международния формат „ Най-изявените млади персони на света за 2019 година “ (The Outstanding Young Persons of the World, TOYP), проведен отJunior Chamber International (JCI). Психологът Катерина Ковачева доближи полуфинала въз основа на оценката на интернационалното жури, откакто през месец май тази година националното жури я отличи измежду най-изявените млади персони на България за 2019 г.

От през днешния ден до 26 август на страницата на програмата (https://toyp.jci.cc/) всеки може да даде своя глас за българката, като отвори фотографията й и натисне бутона „ Like “. Вотът на публиката ще бъде взет поради при избора на Най-изявените млади персони на света за 2019 година, дружно с оценката на интернационалното жури.

За своя принос към осиновителната идея Катерина Ковачева беше отличена измежду най-изявените млади българи за 2019 година в категория „ Принос към децата, международния мир и/или човешките права ” на специфична гала, провела се на 4 юни в столицата. След признанието у нас тя бе номинирана в международния формат на програмата и към този момент е измежду 20-те полуфиналисти всред стотици номинации от целия свят. Така Катерина Ковачева става третата българка в петгодишната история на програмата в България, която ще се бори за място в топ 10 на „ Най-изявените млади персони на света “. През 2017 година доцент Йорданка Глухчева (БАН) доближи до полуфинала на интернационалния формат на програмата (в категория „ Иновация в медицината “), а през 2015 година София Калинова бе измежду отличените топ 10 поради непрестанната й активност в отбрана на правата на глухонемите в България (категория „ Хуманитарно и/или доброволческо водачество ”).

Като психолог във Фондация „ За нашите деца “, Катерина Ковачева целеустремено работи по няколко разнообразни посоки – предварителна защита на изоставянето на новородени; образование на кандидат-осиновители; социализиращи и развитийни действия за деца, настанени в институции и приемни семейства; психическо консултиране за фамилии с осиновени деца; разпространение на осиновителната тематика посредством издание на публикации и медийни изяви. Целта на нейната работа е да се отстрани стигмата към осиновяването в България, както и да се понижи броят на изоставените деца в България и да се усили броят на осиновяванията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР