Българско лято, партията на пребиваващия в Дубай бизнесмен с 19

...
Българско лято, партията на пребиваващия в Дубай бизнесмен с 19
Коментари Харесай

В знак на протест партията на Васил Божков няма да участва в парламентарните избори

Българско лято ", партията на пребиваващия в Дубай предприемач с 19 обвинявания от прокуратурата Васил Божков, заяви, че няма да взе участие в парламентарните избори на 14 ноември посредством мандатоносител или коалиция. Решението е в символ на митинг, като партията " отхвърля да легитимира поругаването на съществени конституционни права на български жители, каквото съставлява отхвърли на регистрация за идните парламентарни избори ".

Вчера (5 октомври) стана известно, че Върховният касационен съд е отхвърлил жалбата против отхвърли на регистрация на партията от страна на Централната изборна комисия (ЦИК). Той бе аргументиран с липса на настояща банкова сметка и заплатен наложителен депозит от 2500 лв. за присъединяване в изборите. Новият ръководител на партията Константин Качулев на 30 септември заяви пред " Дневник ", че партията е внесла изискуемия депозит от 2500 лв. за регистрацията посредством друга платформа за разплащане, само че в решението си ЦИК приема, че щом няма уверение за банкова сметка, изискванията на закона не са изпълнени

" Българско лято " не съумя да се яви и на постоянните парламентарни избори на 4 април, защото прокуратурата оспорваше решението на Софийски градски съд да записва платформата като политическа партия, поради което срокът за регистрация изтече. Тогава бе употребена регистрацията на партията " Българско национално обединяване - БНО ", а групировката получи 94 515 гласа (2.95%). На изключителните парламентарни избори на 11 юли към този момент като " Българско лято " получи 1.82% и 49 833 гласа.

В известието, изпратено до медиите, от " Българско лято " настояват, че нямат банкова сметка не поради, а поради. След глобите на Съединени американски щати българските управляващи включиха " Българско лято " в лист, с който банките да не работят.

Решението на държавното управление е атакувано пред същия този Върховен административен съд, оповестяват от партията, добавяйки, че затова то е спряно до произнасянето на съда.

" Факт, който явно няма никакво значение, само че основава юридически абсурд. Де юре, българските институции попречват политическото посланичество на десетки хиляди български жители в прорез със личните си закони, поради някакъв закон на една непозната страна и някакъв лист, който работи на територията на същата непозната страна, която не е член на Европейски Съюз ", пишат от " Българско лято ", питайки суверенна страна ли е България.

На 22 юли Васил Божков съобщи, че се надява да се прибере в България най-късно през август, тъй като локален съд към този момент е отхвърлил настояването на българската прокуратура за екстрадицията му. Като последна спънка тогава дефинира оставащата в действие заповед на Интерпол за арест, като очакваше тя да отпадне в близко време.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР