Българският вратар Александър Георгиев отрази 25 изстрела в своя 15-и

...
Българският вратар Александър Георгиев отрази 25 изстрела в своя 15-и
Коментари Харесай

Страхотен мач за Александър Георгиев в НХЛ

Българският вратар Александър Георгиев отрази 25 изстрела в своя 15-и мач без позволен гол в шампионата на НХЛ. Тимът му Колорадо пък се оправи с безапелационното 3:0 с Лас Вегас и събира 57 точки, с което се приближава на 1 от Уинипег, който е пред тях в Централната дивизия.

Руснакът Валери Ничушкин вкара два гола за успеха, а Логан O`Конър също се разписа, а Мико Рантанен се отличи с две асистенции за триумфа. Центърът на домакините Нейтън Маккинън също подаде за един гол, с цел да изравни достижение на Джо Сакич по следващи мачове със записани точки.

Лас Вегас, които са първенци от предходната година, не престават да изпитват съществени компликации, откакто претърпяха шесто проваляне в последните си осем мача. За това си има и пояснение, защото тимът им е цялостен с контузени и заболели състезатели. Вратарят Адин Хил страдаше от вирус, само че би трябвало да се върне до края на седмицата, Вилиам Карлсон и Уили Карие обаче са с контузии в долната част на тялото и няма изгледи да възобновят тренировки.

Срещата през днешния ден беше без голове в огромна част от първия интервал, само че късно наказване на състезател на гостите им даде късмет да играят 24 секунди най-после с човек повече. И 10 секунди преди края на частта Рантанен изведе Ничушкин самичък против вратаря Иржи Патера и го преодоля за 1:0. Колорадо се възползва още веднъж от числено предимство в 11:11 минута на втората третина при изгонването на Брейдън Маккаб за две минути. Маккинън изпрати прострелно подаване към лявата греда, където Рантанен получи и без да гледа подаде на Ничушкин на дясно за 2:0, което беше и гол номер 22 за руснака. Малко повече от две минути по-късно стана и 3:0. Ударът на O`Конър се отклони в кънка на състезател и заблуди вратаря Патера за 3:0.

Далас Старс размаза със 7:2 Минесота и събра 53 точки на 3-о място Централната дивизия. Джо Павелски, Тайлър Сиджуин, Руупи Хинц и Джейсън Робъртсън бяха забъркани в четири от головете за домакините. За Хинц това е 17-о попадениe през сезона, Павелски и Седжиуин имат по 16, а Робъртсън е с 15. Нилс Лундквист има гол и пас през днешния ден, а Мат Дюшен и Сам Стийл бяха създатели на другите два гола. Вратарят на Минесота Йеспер Валстед пък надали ще зарпомни с нещо хубаво днешния си дебют в НХЛ.

Филаделфия завоюва с 3:2 след дузпи вкъщи над Монтреал, като Шон Кютюрие вкара единствения углавен удар след края на продължението. Оуен типет и Морган Фрост се разписаха в постоянното време за Флайърс, а вратарят им Сам Ерсън направи 17 спасявания. За Филаделфия това е трета победа в последните 10 мача и с 48 точки се подреждат на 3-o място в Столичната дивизия. Монреал е на 6-о място в Атлантическата с 40 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР