Българският военен контингент, участващ в мисията на НАТО в Афганистан

...
Българският военен контингент, участващ в мисията на НАТО в Афганистан
Коментари Харесай

Българският военен контингент в Афганистан ще бъде увеличен с 50 души

Българският боен контингент, участващ в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ", ще бъде повишен с до 50 души, реши на днешното си съвещание държавното управление. Вместо от до 110 военни, както е съгласно разпореждане на кабинета от октомври 2014 година, той ще е от до 160 индивида.

Като мотив се показва усложнената военно-политическа конюнктура в Афганистан и решението на командването на НАТО да преразгледа състава на силите, участващи в задачата, и да насочат апел към държавите-участнички за увеличение на приноса им.

Към момента в региона на задачата, където българските военнослужещи извършват отговорностите си, се прави реорганизация и разширение на оборудванията, вследствие на което постовете за защита ще бъдат доста увеличени. Това води до нуждата броят на участващия в задачата персонален състав да нарасне с 50 души, надлежно съставът на контингента ни да доближи до 160 военнослужещи.

Приносът на България към задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне в Афганистан " Решителна поддръжка " е израз на външната политика на страната ни и форма на осъществяване на съюзните ни задължения към Алианса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР