Българският вариант на закона ”Магнитски” е разправа с политическите опоненти.

...
Българският вариант на закона ”Магнитски” е разправа с политическите опоненти.
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов: Българският закон ”Магнитски” е личното Гестапо на властта

Българският вид на закона ”Магнитски” е кавга с политическите съперници. Не това би трябвало да е задачата. Това нещо е писано от някой финансист, а не от правист. В допълнение с това, което желаят да създадат с КПКОМПИ, това е персоналното гестапо на властта.

Да, но ние това към този момент го правихме 10 години, със спецбухалки и това не би трябвало да става. Това не е правораздаване, съобщи пред " Лице в лице " по бТВ адв. Николай Хаджигенов.
Каузата на жителите е правораздаване, заслужено правораздаване. Затова ние няма да позволим някой да си направи персонално гестапо, добави той.

Такъв Закон за отбрана на страната е имало 1924 година на Александър Цанков за кавга с политическите съперници. Правосъдието не е това. Каузата " правораздаване " не се е трансформирала. Няма да допуснем някой да си направи лично Гестапо, безапелационен бе той.

Опитах се да намеря протоколи на Министерския съвет - няма. При Борисов имаше извратен цирк - излъчваха съвещанията. Сега това със описите е гнусно и тоталитарно. Сега някой министър ще споделя кай е неприятен въз основата на негово решение, уточни той.

Янаки Стоилов също внесе закон " Магнитски ". В 46-тото заседание имаше и план за КПКОНПИ, добър. И за него нищо не се чува., напомни юристът.

Опитват да се овладеят бухалките. Те считат, че страната са те. Това не е народна власт, не е правова страна, сподели още Хаджигенов. Това е едно недоносче, което ни води към тоталитарната страна, добави юристът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР