Българският управляващ елит пропусна да се опита да бъде някакъв

...
Българският управляващ елит пропусна да се опита да бъде някакъв
Коментари Харесай

Проф. Тодор Галунов: Българският политик няма самочувствие на голямата сцена

" Българският ръководещ хайлайф пропусна да се опита да бъде някакъв съдия сред Русия и Украйна .... Когато имаме рекламация за надали не историческа роля за християнизацията и писмеността и в Русия, и в Украйна, можеше нашият хайлайф да се опита да бъде център на преговорния развой. Преговорите сред Москва и Киев все някъде ще се водят, за какво да не беше това в България, само че този късмет към този момент е исторически пропуснат и демонстрира фактът, че българският политик няма самочувствие на огромната сцена . Това изяснява и за какво закъсня диалогът за даване на военно-техническа помощ за Украйна ". 

Това мнение изрече пред БНР проф. Тодор Галунов, учител във Великотърновския университет.

Според него диалогът за изпращане на военна помощ за Украйна не е спирал, само че в този момент се официализира с внасянето на тематиката в Народното събрание. По думите на политолога може би формалната му фаза е позакъсняла и поради това да не се стигне до някакво разединение в държавното управление:

" Струва ми се, че и двете страни се опасяват от изрично решение, тъй като не са сигурни в реакцията на обществото , поради възможни хипотетични избори. Статистиката демонстрира, че по-голямата част от българите са срещу изпращането на военна помощ. Винаги българският политик е с мисъл за изборите. Едно рухване на кабинета не е изключено ".

По думите на проф. Галунов в никакъв случай българското общество не е било толкоз разграничено, както е в този момент по тематиката за военно-техническа помощ за Украйна. 

В предаването " Нещо повече " политологът разяснява, че изборът на шеф на Българска народна банка също може да бъде причина за разединение в ръководещата коалиция.

Интервюто на Георги Марков с проф. Тодор Галунов в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР