Българският топ боксьор в полутежка категория Тервел Пулев се завърна

...
Българският топ боксьор в полутежка категория Тервел Пулев се завърна
Коментари Харесай

Тервел Пулев: Скоро трябва да проведа нов мач, няма време за почивка

Българският топ боксьор в полутежка категория Тервел Пулев се завърна в София след африканското си премеждие в Танзания, където записа 16-а победа на професионалния кръг.

“Малко по-хладно е в България от Танзания. Съдията позволи мачът да се трансформира в просташки, а съперникът ми се опита да ме завлече в негови води и да има предимство. Ние в течение на мача видяхме, че съдията няма да вземе ограничения и започнахме да вършим по този начин, че съперникът да се усеща некомфортно.

Ударите по противника ми започнаха да се натрупват и обикновено беше преустановен дуела. Едва ли отново ще имам подобен съперник, който да ми нанася толкоз доста удари в тила. Това е една подготовка и ще ми помогне да почерпя опит.

Защо да не се удрям отново в Африка? Видяхме нещо друго, което го няма на нито един различен континент. Това си беше супер друго преживяване и се справихме добре, нищо че бяхме в Африка против африканец. Беше значимо да победим преди последния гонг, тъй като видяхте, че съдията не спазваше правилника. При такова състояние не знаем по какъв начин страничните съдии ще отсъдят мача, по тази причина трябваше да приключим преди последния гонг.

Ранкингът ми дава право да съм непринуден кандидат за купа, само че по-важното е какво считаме ние и какво е моето моментно равнище. Има време и ще ми трябват още няколко мача, с цел да вляза във форма, само че не знам по кое време ще е идващият ми мач. Ако знам, ще го обявим, само че ще би трябвало да е скоро, тъй като нямам никакво време.

Това ми беше първият мач от към година и е обикновено да се употребява като едно ходило. Оттук нататък чакаме повече от мен и изчистване на грешките ми, само че като за първи мач е добре.

За мен беше много забавно сафарито, аз в никакъв случай не съм си мечтал да се докосна до дивите животни в Африка. Най-интересното за мен беше срещата с масаите, които имат невероятна просвета и доста друг метод на живот. В Танзания е неразрешена със закон думата “COVID”, те въобще не го отразяват. Другите малките екрани предават хора с маски и опасения от ковид, тъй че ми беше много необичайно.

Танзания сигурно е по-зле от нас, само че може би са по-щастливи и по-спокойни. Не видях заяждане и нагнетяване на напрежение. Кубрат от самото начало се майтапеше с водачите на сафарито, само че те му споделиха, че е български лъв, само че с африкански не може да се бие.

Пътуването до Африка пристигна в прекрасен и подобаващ миг, само че не ми е било самоцел да подчинявам нови континенти и по този начин нататък. Изживях мъчно загубата на Кубрат, мъчно се приема, тъй като мачът беше на високо равнище, само че в тоя миг той не беше на предстоящото равнище и заради тази причина беше неприятно. Но метафизичен видяно в никакъв случай не знаем какво печелим, когато губим. Аз също се изучавам от неговите неточности, а и той си извади доста заключения. Не е кой знае каква драма, каквато се получи в България, в чужбина хората бяха доста по-позитивно настроени.

Не е изключено още веднъж да ме видите на галавечер с Кубрат, аз съм си в темп и влизам във форма. На 38 години нямам време да излизам от форма и в най-скоро време ще планираме нещо ново. В България би било доста комплицирано да се провежда галавечер поради всичките изисквания”, сподели Тервел на идване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР