Българският тенисист Григор Димитров е уверен, че разнообразната игра и

...
Българският тенисист Григор Димитров е уверен, че разнообразната игра и
Коментари Харесай

Григор Димитров: Аз съм голям късметлия

Българският тенисист Григор Димитров е убеден, че разнообразната игра и добата му форма сега са му помогнали да стигне до финала на шампионата в Маями. На полуфиналите той в профил Александър Зверев, а в борбата за трофея ще се изправи против Яник Синер.

Григор Димитров показва отлична душeвност в основните моменти на мачовете от началото на сезона.

„ За мен мисля, че пропускате едно значимо нещо, а то е, че на първо място съумях да взема тези мачове един след различен. Мисля, че последователността да побеждаваш топ играчи, това за мен е доста по-голям триумф, от всичко друго “, показа Григор Димитров.

„ Само в случай че извършите нещо сходно, влизате в първите 10. Ако се прави това, то мястото в класацията идва сама. Дисциплината, упоритата работа, цялата отдаденост, приспособяването към доста разнообразни състезател - това би трябвало да се случва непрекъснато “, сподели още Григор.

Григор Димитров не крие, че е подобрил формата си в доста разнообразни аспекти от играта, като в основните моменти е заложил на изненадата и разнообразието.

„ Мисля, че през днешния ден, да вземем за пример, съумях, изключително в третия сет, да употребявам финеса, да употребявам слайс малко повече, да бъда малко по-агресивен с моя форхенд, сервиране и воле, нахлуване. Така че разнообразието е това, което мисля, че плаши доста тенисисти като цяло, само че в случай че сте в положение да го извършите в доста сериозни моменти, това в прочут смисъл е основата на играта “, добави Григор.

Българският тенисист се дефинира като „ огромен късметлия “. Но за какво?

" Колко постоянно казвате, че съм играл в една епоха против най-хубавите тенисисти и съм ги победил всички? Чудесно е. Съжалявам, само че мога считам, че мога да пребивавам с това. Всичко това, заглавията и всичко това, да, ужасно е. Липсата на тези момчета в близост в този момент, това е малко тъжно. Обичам да ги виждам по какъв начин играят. Обичам да се състезавам против тях, тъй като постоянно можеш да научиш нещо от тях “, показа Григор Димитров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР