Българският спортен тотализатор се преобразува от държавно в еднолично акционерно

...
Българският спортен тотализатор се преобразува от държавно в еднолично акционерно
Коментари Харесай

В последния си работен ден кабинетът „Петков“ закри Държавната петролна компания


Българският състезателен тотализатор се преобразува от държавно в еднолично акционерно сдружение, реши още държавното управление на Петков

В последния си работен ден кабинетът „ Петков “ реализира еднo от предизборните си обещания, заложени в съдружното съглашение - закри Държавната петролна компания, основана по времето на кабинета „ Борисов 3 “.

Решението е взето на 1 август, когато се организира последното съвещание на кабинета „ Петков “, излиза наяве от правната осведомителна система на Министерския съвет. То обаче не бе оповестено.

В понеделник, часове откакто президентът Румен Радев разгласи състава на служебния кабинет, бе свикано и последното съвещание на държавното управление на Кирил Петков, като една от точките, които попадат в дневния ред е точно „ Решение за одобрение преобразуването на основаните със специфични закони от комерсиалния закон държавни предприятия “. Вносители са някогашните вицепремиер по дейно ръководство Калина Константинова и финансовият министър и вицепремиер Асен Василев.

Държавната петролна компания (ДПК) беше основана по време на третото държавно управление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по негова концепция, с цел да бъде основана държавна верига бензиностанции. ДПК трябваше да поддържа и съхранява държавните запаси и военновременните ресурси от петрол и нефтопродукти.

Създаването на ДПК беше препоръчано от Министе
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР