Българският спортен тотализатор празнува 64-годишен юбилей. По този повод изпълнителният

...
Българският спортен тотализатор празнува 64-годишен юбилей. По този повод изпълнителният
Коментари Харесай

Любомир Петров: Миналата година отделихме 32 милиона лева за спорт, тази година ще са повече

Българският състезателен тотализатор чества 64-годишен празник. По този мотив изпълнителният шеф на Любомир Петров даде своята равносметка за последната една година и разяснява развиването на спортния тотализатор.

Петров разкри методологията, по която спортният тотализатор оказва помощ на обособените спортни федерации в България и разгласи, че хазартният оператор би трябвало да бъде с най-голямо портфолио от игри до края на годината.

„ Бих споделил, че 64 години са много. За тази една година и няколко месеца, в които съм тук, го усещам като институция. Това не е просто едно държавно дружество, това е институция, която към този момент 64 години поддържа българския спорт, а към този момент и просвета и обучение. Надявам се да изкара още доста, доста повече “.

„ Нашата равносметка за една година? На първо място, аз, като човек, който идва от бизнеса, че успяхме да реализираме една много добра финансова непоклатимост, защото първоначално имаше известни проблеми. Сега сме ги преодолели. Изключително добре направляваме финансовите потоци – доходи, разноски и всичко, което се изисква от един бизнес. Аз го ръководя сдружението като бизнес. Затова за нас е доста значимо да е ликвидно дружество и да може да покрива всички разноски и облаги, които има.

На второ място, бих споделил, това е новият образ, който дадохме на тотализатора. Вече присъстваме във всички цифрови медии, всички обществени мрежи. Работим с всички спортни уеб сайтове, които са на пазара. Така че нашите хазартни игри доближават до оптимално доста консуматори тъкмо в тази спортна устременост. Участваме в доста събития в страната, в това число и в културни такива. Участваме в доста спортни събития, а ние също си вършим наши спортни събития. Организирахме плажен футбол. Тази година също ще създадем такова събитие. Участваме в съвсем всички по-големи спортни събития, които са в страната. Участвахме на Зимната купа по ски. Лятото, каквото има като събития, участваме съвсем на всички места. Отделно участваме в музикални събития, като рекламодател “.

„ За Олимпиадата споделяме с другите федерации. Как оказваме помощ? Парите, които изкараме, % от тях отиват в Министерството на спорта, което ги разпределя по федерациите. За предходната година 32 милиона сме отделили за разнообразни типове спорт. Тази година уповавам се да са повече. Не мога кажа какъв брой повече. Много е мъчно в тази обстановка да дадем някаква точна прогноза какво ще се случи “.

„ Надявам се в границите на годината, дори лятото, да пуснем всички
хазартни игри, да сменим уеб страницата и да станем съвременен хазартен оператор с доста огромно портфолио от игри. Трябва да бъдем с най-голямо портфолио от игри до края на годината “.

„ Планираме спортни
залагания и наземно и онлайн. В един миг ще пуснем и залагания върху електронни спортове, каквото е съвременно в последно време в целия свят. Електронни спортове играят 3 милиарда души по света. Това е много нашумял бизнес и залаганията там са в доста огромни размери “.

„ Има си специфична формула и методология, която Министерството на спорта я ползва. Това е тяхната работа – те разпределят средствата, които ние генерираме, да ги разпределят по федерации. Те са доста федерации, зависи кой какъв брой медала има и така нататък Сложна е методологията. Ние не участваме в този развой. Ние би трябвало да изкараме парите. Това ни е задачата. Така е разпределен механизмът “, съобщи Петров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР