Българският специалист Ивайло Петев повече няма да води националния отбор

...
Българският специалист Ивайло Петев повече няма да води националния отбор
Коментари Харесай

Официално: Ивайло Петев вече не е селекционер на Босна и Херцеговина

Българският експерт Ивайло Петев повече няма да води националния тим по футбол на Босна и Херцеговина. Решението на изпълнителния комитет на локалната футболна федерация (НС/БИХ) се знаеше от най-малко месец и половина, само че беше доказано през днешния ден на първото за годината съвещание на изпълнителния комитет, оповестяват медиите в страната.

Мястото му се заема от една от локалните митове Фарук Хаджибегич, който обаче като треньор е надалеч от равнището на кариерата на футболист. Хаджибегич беше с най-ниска известност измежду почитателите и медиите в страната, само че все пак решението беше той да получи контракт.

Според уеб страницата reprezentacija.ba, на съвещанието не е бил показан доклад за работата или други разработки на Ивайло Петев. Петев, чийто контракт изтичаше в края на 2022 година, даже не участва на днешното заседание и очевидно е бил известен за решението му преди неговото начало. 65-годишният Хаджибегич би трябвало да подпише едногодишен контракт с опция за удължение с още две години, оповестяват още медиите в страната. Градил е треньорската си кариера във Франция, Испания, Турция и Алжир, бил е треньор на Черна гора и Босна и Херцеговина в предходен стадий. Хаджибегич ще управлява първия мач от пейката на 23 март, когато Босна и Херцеговина започва против Исландия като част от квалификациите за ЕВРО 2024, а три дни по-късно гостува на Словакия.
 Босненски национал желае Петев да остане народен селекционер на
Босненски национал желае Петев да остане народен селекционер на " змейовете "

Българският експерт работи интензивно по привличането на " швед "

Същият уебсайт reprezentacija.ba пък в собствен разбор написа, че " след две години работа Петев напуща националния тим на Босна и Херцеговина с високо вдигната глава. Най-големият му грях беше, че победи при гласуването в Борда на НС/ФФ БИХ. И трябваше да води тима в първия си мач единствено след две тренировки. Имаше миг, в който управлява отбора от хотелската си стая, откакто беше болен от КОВИД. Петев беше посрещнат със заплашителен медиен и обществен линч и той е единственият треньор, чието предопределение даже провежда митинги от избрани среди. Но освен съумя да преодолее това, само че и подсигурява на някогашната югославска република и на наследника си присъединяване в Лига А на Лигата на Нациите, както и най-малко бараж за Европейското ".

Някои публицисти в Босна и Херцеговина даже предвидиха, че Джеко и Пянич въобще няма да дават отговор на позвъняванията му, а по-късно някои се пробваха да му подреден афери. Но отговорът пристигна тъкмо от тези играчи, че Петев е най-хубавият треньор до момента.

Но по-късно пристигна ред на мачовете в Лигата на Нациите, където 47-годишният българин сподели същинската си класа. Той заведе тима в горното равнище на шампионата на УЕФА кръг преди края и безусловно изпълни касата на федерацията с пари от централата.

" Доволен съм от свършеното, спечелихме първо място в Лигата на нациите, осигурихме си плейоф за ЕВРО 2024. Благодаря на страхотните момчета и почитателите ", сподели Петев, представен от Феделната телевизия на Босна и Херцеговина преди няколко дни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР