Българският спектакъл Шахнаме: Сказание за Зал“ се завърна след участие

...
Българският спектакъл Шахнаме: Сказание за Зал“ се завърна след участие
Коментари Харесай

Спектакълът „Шахнаме“ участва в театрален фестивал в Техеран

Българският театър „ Шахнаме: Сказание за Зал “ се завърна след присъединяване в Международния сценичен фестивал в Техеран. По покана на домакините българските артисти откриват 40-ото издание на театралния конгрес, като изнасят две представления в иранската столица.

Спектакълът показва една от най-красивите любовни истории в античния пресийски епос „ Книга на царете “ от Фердоуси, който е в листата на ЮНЕСКО за „ Шедьоври в устното и нематериално завещание на човечеството “. Режисьор на театралната версия е Елена Панайотова.


Преди броени дни „ Шахнаме: Сказание за Зал “ донесе и номинация за премия „ Икар 2022 ” в категорията „ Авторска музика ” за Николай Иванов (ОМ).

Спектакълът ще се играе на 6 март в спектакъл „ Азарян “ и с него ще бъде открит тазгодишният Софийски сценичен салон, а по-късно феновете ще имат опция да се срещнат от близко и да беседват с екипа на представлението.

Как е минало присъединяване на българските артисти в 40-ото издание на театралния конгрес в Техеран, описа в „ Артефир ” артистът Севар Иванов.

Снимки: Иван Дончев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР