Българският щангист Иван Димов спечели сребърен медал по време на

...
Българският щангист Иван Димов спечели сребърен медал по време на
Коментари Харесай

Иван Димов завоюва сребро на Световната купа по вдигане на тежести в Катар

Българският щангист Иван Димов завоюва сребърен орден по време на надпреварата за Световната купа, което се организира в Доха, Катар.

Родният тежкоатлет се включи в конкуренцията в по-горната за него категория до 67 кг, като в изхвърлянето се оправи поредно със 133, 137 и 140 кг, което му отреди 2-о място в подреждането

В изтласкването Димов се подреди 5-и, откакто сполучливо подвигна 155 и 160 кг, само че не съумя при последния си опит на 165 кг.

По този метод българинът, който е европейски първенец от предходната година в Тирана събра дуел от 300 кг, който беше задоволителен, с цел да му обезпечи сребърното отличие в надпреварата, както и 500 $ от наградния фонд.

Шампион в конкуренцията, която е и подготовка за Олимпиадата в Париж през 2024 година, стана представителят на КНДР Джу Уон И, който събра дуел от 317 кг (139+178).

На Световната купа по повдигане на тежести в Доха ще имаме и още едно българско присъединяване, като в неделя (10 декември) европейският и международен първенец Карлос Насар ще подвига в категория до 89 кг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР