Българският шампион Лукойл Академик стартира с драматична победа над гостуващия

...
Българският шампион Лукойл Академик стартира с драматична победа над гостуващия
Коментари Харесай

Лукойл с победа във ФИБА Европа, Балкан със загуба

Българският първенец " Лукойл Академик " започва с трагична победа над гостуващия " Динамо " Тбилиси (Грузия) със 73:70 точки (21:16, 13:12, 23:18, 16:24) в пета група на шампионата за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже.
Домакините играха на приливи и отливи през цялата среща, само че въпреки всичко стигнаха до триумфа.

Джъстин Нокс беше най-резултатен за " Лукойл Академик " с 15 точки, Божидар Аврамов добави 12 точки и 5 асистенции, а Кийт Клантън се отличи с 8 точки и 12 битки.
Бойд Лавел Лафри с 21 точки, а Пацация добави 20 за " Динамо " Тбилиси.   

Радвам се, че успяхме да спечелим този мач. За нас беше значимо да стартираме с победа в този шампионат. Всеки триумф е скъп, само че значимо е и да оправяме грешките си. Изглежда имаме психически проблеми, повеждаме, само че по-късно вършим леки неточности и позволяваме противниците да ни застигат, разяснява наставникът на българите  Шарон Друкер .

В четвърта група на шампионата " Балкан " Ботевград започва с трагично проваляне от гостуващия " Егис Кьорменд " (Унгария) с 83:84 точки (24:19, 27:16, 16:25, 16:24). " Балкан " пропиля задатък от 18 точки при 58:40 три минути преди края на третата част и позволиха цялостен поврат в последната четвърт.
Стивън Дейвис-Смит донесе триумфа на унгарците с два точни наказателни удара 10 секунди преди края.
В последната офанзива Девин Бруукс и ДеВогън Уошингтън пропуснаха от отдалеченост и ботевградчани изгубиха.
Капитанът на гостите Чаба Ференц беше най-резултатен в дуела с 23 точки, а Ерик Фанинг способства с " дабъл-дабъл " с 14 точки и 10 битки.
За " Балкан " Девин Бруукс се отличи с 20 точки и 7 битки, а Павел Иванов приключи с 16 точки и 5 битки, само че това не беше задоволително.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР