Българският шампион Лудогорец посреща италианския Рома на старта на груповата

...
Българският шампион Лудогорец посреща италианския Рома на старта на груповата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лудогорец vs Рома 1:0, Каули поведе орлите!

Българският първенец Лудогорец посреща италианския Рома на старта на груповата фаза в Лига Европа и играят. Каули Оливейра откри за " орлите " в 72-ата минута.

Срещата в Разград започва при солидно движение пред препълнения до дупка " Хювефарма Арена ". В третата минута на срещата " орлите " имаха съществени искания за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Рома, само че реферът от Англия не отсъди нарушаване. При идната офанзива Кирил Десподов получи вляво и се озова " очи в очи " с Миле Свилар. Българинът като че ли опита да подаде към връхлитащия Текпетей, който не съумя да засече, въпреки Десподов да имаше чудесна опция да шутира към италианската врата.

В 11-ата Текпетей даде отличен диагонал надясно за Бърнард Текпетей. Нигериецът си спря топката и подмина Роджър Ибанес, само че по-късно Кристанте му лиши. В 12-ата пък се видя удар на капитана на " джалоросите " Лоренцо Пелегрини, който беше избавен от Падт. " Джалоросите " започнаха да владеят по-трайно топката в Разград в идващите минути, само че това не им помагаше да основават главоболия на нидерландския пазач на Лудогорец. " Орлите ", от своя страна, пробваха да поразят противника с бързи офанзиви по двете крила.

Впечатление правеше, че през първия половин час на " Хювефарма Арена " Лудогорец обезврежда множеството мощни страни на носителя на Лига на конференциите, като римляните бяха лимитирани откъм удари. В 32-ата Сисиньо надигра вляво Зеки Челик и центрира за Тиаго, който опита да нападна топката, само че вратарят на Рома - Свилар, боксира настрана.

Десет преди края на първата част Рома стигна до ъглов удар, след който Джанлука Мансини насочи удар с глава, само че топката срещна левия непряк дирек на Падт. В 38-ата Дибала насочи доста мощен удар от воле с левия си крайник, а Недялков с глава самопожертвотелно спря мощния удар от аржентинеца. В добавеното време на първата част Десподов изведе вляво с пета Каули Оливейра. Плеймейкърът на " орлите " опита удар през Крис Смолинг, само че англичанинът блокира удара на бразилеца.

Второто полувреме в Разград стартира с превъзходен късмет за гостите от Италия, откакто белоти се озова самичък против Падт. Нападателя на Рома опита да го трансферира, само че трансферира и вратата на Лудогорец. В 51-ата Дибала шутира още веднъж от отдалеченост след воле, само че право в Падт. Шест по-късно аржентинецът напредна през средата и стреля, само че отново неопределено.

Две преди да беше минал час игра Якуб Пьотровски стреля от междинна отдалеченост, само че Свилар избави. В 62-ата Аксел декор Витри се понесе по дясното крило и центрира за Десподов, който нападна топката с глава, само че я прати над напречната греда на Миле Свилар. В 67-ата Моуриньо направи две промени, като извади Челик и Белоти, а на тяхното място се появиха Спинацола и Шомуродов.

Шимунджа отговори с Рик Джонатан, който размени Кирил Десподов. В 72-ата минута Лудогорец откри резултата на именития си противник, откакто Алекс Фон Витри пропусна елегантно топката за връхлитащия Каули. Бразилецът напредна към наказателното поле на Рома, като нито един защитник на " вълците " не го нападна и шутира с левия крайник, пращайки топката във вратата за 1:0.

Само 120 секунди по-късно Лудогорец можеше да пирува за повторно, откакто стъписа Рома. Текпетей получи вдясно и видя непокрития в наказателното поле на гостите Каули. Той шутира от придвижване, но този път настрана.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР