Българският шампион Балкан победи унгарския Алба Фехервар с 85:79 (18:19,

...
Българският шампион Балкан победи унгарския Алба Фехервар с 85:79 (18:19,
Коментари Харесай

Балкан победи Алба Фехервар и се класира за втория етап на ФИБА Къп

Българският първенец Балкан победи унгарския Алба Фехервар с 85:79 (18:19, 19:24, 21:15, 27:21) като хазаин в „ Арена Ботевград “ в третия си мач от група „ А “ на шампионата за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже и се класира за идващия стадий.

Ботевградчани откриха място измежду най-хубавите 16 състава в конкуренцията откакто записаха трети триумф от трите си срещи и без проваляне досега оглавяват изрично краткотрайното класиране в групата.

Във втората фаза на шампионата за Купата на ФИБА Европа не престават спечелилите от десетте групи и шест от най-хубавите отбори, приключили на второ място. В топ 16 тимовете ще бъдат разграничени на четири групи по четири.

Алба Фехервар приключва с победа и три провали, а третият в подреждането Спортинг Лисабон е с актив 1-2. Българският отбор остана единствено с два съперника в групата след отдръпването на израелския Бней Херцлия.

Балкан изоставаше единствено с точка от унгарския тим след доста оспорвана първа част, приключила при 18:19. Гостите имаха преимущество до почивката и поведоха с 11 точки в един миг, а след 20 минути игра задатъкът им бе  43:37.

Ботевградчани влязоха по-уверено при започване на второто полувреме, поведоха за малко и преди заключителните 10 минути резултатът бе 58:58. В последната четвърт баскетболистите на Балкан не изпуснаха самодейността, а малко повече от минута преди края Карл-Йохан Липс осъществя тройка за преднина от 80:73, с което подпечата триумфа на домакините.

Те надвиха в битката под кошовете (37-28) и въпреки да направиха повече неточности (15-10), демонстрираха по ефикасна пукотевица от междинна отдалеченост (58.06%-52.38%).

Най-резултатен за Балкан бе Майки Диксън с 26 точки и 3 асистенции. Капитанът Димитър Димитров означи 16 точки и овладя 9 битки, а по 12 точки осъществиха Мартин Сотиров и Карл-Йохан Липс.

Давид Войвода приключи със 17 точки, 2 битки и 5 асистенции за домакините.

За Балкан остава да изиграе гостуването си на португалския Спортинг Лисабон на 22 ноември, а преди този момент в събота, 18 ноември ще гостува на Черноморец в дуел от седмия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.



 

Българска телеграфна агенция / Автор: Кремена Младенова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР