Българският премиер Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе

...
Българският премиер Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе
Коментари Харесай

Откриха новия ГКПП Кайнарджа-Липница


Българският министър председател Бойко Борисов и румънският му сътрудник Михай Тудосе откриха новия Граничен контролно-пропусквателен пункт Кайнарджа-Липница. Откриването на пункта е в осъществяване на българо-румънско съглашение от 2012 година, оповестиха от държавната пресслужба.

Съгласно Регламент на Европейския парламент българските и румънските гранични полицейски органи следва да ползват взаимен надзор на общите граници, при който преминаващите през сухопътните гранични пунктове лица и транспортни средства следва да бъдат спирани единствено един път за осъществяване на инспекции при влизане и излизане. От 2007 година е в действие и междуправителствено съглашение на България и Румъния за взаимен надзор за прекосяване на границата.

По силата на Споразумението и в сходство с Кодекса на шенгенските граници, шосейният граничен преход е построен на румънска територия, като са планувани уреди за гранични инспекции както на румънските, по този начин и на българските гранични полицейски органи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР