Българският представител в спускането с шейни Павел Ангелов приключи участието

...
Българският представител в спускането с шейни Павел Ангелов приключи участието
Коментари Харесай

Павел Ангелов записа най-добрия резултат в кариерата си в Пекин 2022

Българският представител в спускането с шейни Павел Ангелов завърши присъединяване си на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 и приключи на 28-мо място - най-хубавото в кариерата му. Роденият в Крумовград играч направи три публични опита на улея в Янцинг, като предстоящо не откри място в топ 20 на дисциплината, които се класираха за финалното четвърто втурване.

Ангелов преодоля трасето за 2:58.853 минути и записва закъснение от 7.309 секунди по отношение на лидера след три кръга Йоханес Лудвиг от Германия. Българинът се оправи по-добре от постоянно класиращия се в топ 20 на Световната купа румънец Валентин Крету, който остана на 29-а позиция. Зад българина приключиха още чехът Михаел Лейшек, грузинецът Саба Кумариташвили, японецът Сея Кобаяши, кореецът Намкю Лим и босненецът Мирза Николаев.

Павел Ангелов за повторно показва България на Зимни олимпийски игри, като в Пьончан 2018 финишира 37-ми. Той има седем участия на международни шампионати с най-хубав резултат 35-о място, а достижението му в Световната купа този сезон е 42-ро. Най-доброто му класиране в Световната купа е 29-о в Оберхоф сезон 2020/21, което значи, че в този момент в Пекин записва персонален връх на най-голямата сцена.
Общо 34-ма се включиха в олимпийския шампионат в спускането с шейни на единично, като преди уикенда поради ковид отпадна италианецът Кевин Фишналер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР