Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на 25-а

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на 25-а
Коментари Харесай

Проблеми със спирачките попречиха на Никола Цолов в основната надпревара на Хунгароринг

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов приключи на 25-а позиция в главното съревнование на пистата " Хунгароринг " край унгарската столица Будапеща, която при 7-ия кръг от шампионата.

За страдание, днешната конкуренция на Никола бе компрометирана от проблеми със спирачките, които му попречиха да покаже най-хубавото от себе си, макар че потегли от 10-а позиция на старта.

В първите обиколки състезателят на АРТ Гранд при успяваше да поддържа темпото на водачите, само че тази задача стана непостижима, когато се появиха техническите усложнения в болида на Цолов.

Това му сътвори и в допълнение проблеми с работата на гумите, а за похлупак на всичко българинът имаше и контакт със собствен противник, който му донесе и 10-секундно наказване.

По този метод Никола Цолов още веднъж не съумя да завоюва първите си точки през сезона във Формула 3, а идващият му късмет ще бъде още идната седмица в уикенда за Гран при на Белгия на пистата " Спа-Франкоршан ". През предходната година българинът завоюва три победи на именитото трасе, когато то одобри кръг от испанската Формула 4.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР