Българският пилот Никола Цолов завърши втори в първото си състезание

...
Българският пилот Никола Цолов завърши втори в първото си състезание
Коментари Харесай

Никола Цолов дебютира с класиране на подиума на Херес

Българският водач Никола Цолов приключи втори в първото си съревнование в шампионата по автомобилизъм " Еврокупа-3 ", като той дебютира за GRS в петия кръг от сезона на пистата Херес в Испания. Цолов завоюва първата подготовка и през днешния ден започва първи, само че загуби водачеството на влизането в първия завой, като в първата обиколка потъна до 4-ото място.

След това обаче българският гений стартира да притиска водачите, придвижи се на 3-ата позиция, откакто водачът в класирането след първите четири кръга Мейсън излетя от трасето в 4 обиколка. В идващите няколко обиколки Цолов преследваше втория Хавиер Сагрера, като испанецът разреши на водача Франческо Браски да се откъсне напред. Никола беше осъден с 1 секунда в допълнение време поради неспазване рестриктивните мерки на трасето.

В 15-ата обиколка Никола Цолов излезе втори, най-много с помощта на обстоятелството, че Сагрера позволи неточност и се върна в надпреварата на третото място. Оттук до финала българското момче се откъсна на над 3 секунди пред Сагрера и до финала се приближи на 2,9 от Браски, който завоюва.

Цолов взе 21 точки през днешния ден, които го подредиха на 10-о място в общото класиране. Добрите моменти през днешния ден бяха както извоюваната от него квалификацията, втората позиция, а и в допълнение записа най-бързата обиколка. Утре програмата на петия кръг в Еврокъп-3 на „ Херес ” продължава с още една подготовка и второто съревнование.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР