Българският пилот Никола Цолов се пребори за 9-ото място в

...
Българският пилот Никола Цолов се пребори за 9-ото място в
Коментари Харесай

Никола Цолов с 9-о място и старт от първа редица утре

Българският водач Никола Цолов се пребори за 9-ото място в първото си съревнование във Формула Регионал в Близкия Изток през днешния ден и на следващия ден ще започва от първа редица във втория старт за уикенда.

Цолов започва 18-и в първото съревнование от последния кръг на шампионата на „ Яс Марина ” и за три обиколки излезе 13-и, като организира оспорвана борба с Кирил Смол за тази позиция. Руснакът съумя да си върне 13-ото място малко по-късно, а Никола изостана на няколко секунди зад него.

Смол и Цолов си пробиха път до 11-о и 12-о място, откакто се оправиха със Себастиан Монтоя.
 Никола Цолов започва в Топ 20 на „ Яс Марина ” Никола Цолов започва в Топ 20 на „ Яс Марина ”
В това време в челото на колоната оспорвана борба за първото място водеха двамата водачи в класирането Андреа Кими Антонели и Тейлър Барнард. Но в 6-ата обиколка Антонели удари откъм гърба Барнард и го завъртя, като британецът се върна в надпреварата в дъното на колоната. По-късно Антонели беше осъден с 10 секунди, които го извадиха от Топ 10, откакто надпреварата приключи зад кола на сигурността. А тя беше провокирана от съотборника на Цолов Джовани Машио, който получи щета и спря на 6-и завой.
 Никола Цолов ще започва на Никола Цолов ще започва на " Яс Марина " този уикенд
Заради дребните разлики в колоната и наказването на Антонели 11-ото място на пистата за Никола се трансформира в 10-о място, а секунди по-късно 9-ят – Ники Бора също беше осъден и Цолов беше класиран 9-и. Десети стана Майкл Шин, който на следващия ден ще започва от първа позиция.
 Никола Цолов с 11-то време в края на тестванията във Формула 3 Никола Цолов с 11-то време в края на тестванията във Формула 3
Деветото място на Цолов му обезпечи второто място на старта на второто съревнование на следващия ден заран, както и 2 точки от първото му съревнование в шампионата. Българинът донесе и първите точки на отбора си в този шампионат – R&B Racing.

Не пропускайте на следващия ден втория старт от финалния кръг – от 7:45 часа наше време, може да го гледате онлайн тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР