Българският пилот Никола Цолов не успя да завърши състезанието за

...
Българският пилот Никола Цолов не успя да завърши състезанието за
Коментари Харесай

Никола Цолов не успя да завърши Гран при на Макао

Българският водач Никола Цолов не съумя да приключи надпреварата за Световната купа във Формула 3 по улиците на Макао през днешния ден. Никола се удари странично в защитните стени на последния завой в 12-ата обиколка и не съумя да продължи.

На старта Цолов потегли 13-и, само че загуби две позиции на прекъсването и влизането в третия завой „ Лисабон ”, само че по-късно си върна една позиция. След това последваха нови произшествия и две излизания на колата на сигурността, като Никола съумя да прогресира до 11-ата позиция.

При последния рестарт българинът беше нападнат от Оливър Гьоте, който го изпревари, а незабавно по-късно Цолов се опита да се приближи до него, с цел да може да употребява DRS системата и да си върне позицията. Но загубата на сцепление в десния завой „ Фишърменс Бенд ” го прати в мантинелата и той не съумя да избегне удара.

Вчера Никола Цолов се класира 13-и в квалификационното съревнование, а в първата подготовка се пребори за 8-ото място – мощно показване в дебюта му на най-трудното улично трасе в света.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР