Българският патриарх Неофит се срещна днес в Софийската митрополия с

...
Българският патриарх Неофит се срещна днес в Софийската митрополия с
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с новия гръцки посланик в България

Българският патриарх Неофит се срещна през днешния ден в Софийската митрополия с новия гръцки дипломат у нас Димитриос Хронопулос, оповестиха от Българската патриаршия.

Да закрепим българско-гръцките връзки и да продължим положителното съдействие сред двата народа - към това са се обединили патриарх Неофит и новият дипломат на Гърция у нас Димитриос Хронопулос.

Дипломатът е благодарил за достойнството да бъде признат от предстоятеля на Българската черква, като е изтъкнал обстоятелството, че самият той е желаел първата му публична среща, след държавните протоколни, да бъде точно с българския патриарх.

По време на приема са били повдигнати редица въпроси по отношение на положителните взаимоотношения сред България и Гърция, както в дипломатическо и политическо отношение, по този начин и в църковно. Посланик Хронопулос е предал поздрави на патриарх Неофит от предстоятеля на Гръцката православна черква архиепископ Йероним и от президента на Гърция Прокопис Павлопулос, и е споделил, че с изключение на икономическите партньорства, нашите два народа са свързани и с православната ни религия.
В срещата са взели участие също Белоградчишкият свещеник Поликарп, който е викарий на патриарха, архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, и иконом Николай Георгиев - шеф на отдела " Връзки с обществеността " при Светия синод.

Приемът е приключил с пожелания за сполучлив мандат на посланика на Гърция и са били изразени очаквания за бъдещи партньорства, общи планове и за развиването на братските и другарски връзки сред двете страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР