Българският патриарх Неофит оглави богослужението за т. нар. Второ Възкресение

...
Българският патриарх Неофит оглави богослужението за т. нар. Второ Възкресение
Коментари Харесай

Посланието на църквата за Великден: Вяра и надежда

Българският патриарх Неофит оглави богослужението за така наречен Второ Възкресение Христово в митрополитската катедрала " Св. Неделя ", съобщи БГНЕС.
Мелнишкият свещеник Герасим поздрави с „ Христос Воскресе!” събралите се миряни в храма. " Мир и светлина в душите и сърцата, единение във вярата и в вярата, тъй като едно тяло сме всички ние и към една вяра сме призвани, вяра за безконечен живот ", акцентира свещеник Герасим. Той приключи синодалното пасхално обръщение за Възкресение Христово с думите: " Благодатта и мирът на възкръсналия Господ Иисус Христос да бъдат с всички нас! ".

Според църковния типик, в този ден предиобeд се отслужва празнична пасхална вечерня за така наречен " Второ Възкресение ". Нарича се " второ ", защото за повторно след среднощ звучи евангелският текст, благовествуващ за възкръсналия Христос. На това тържествено свещенодействие евангелието се повтаря на разнообразни езици, като смисълът е словото Божие и вестта за възкръсналия Христос да доближат до всички нации, до цялото човечество.
Това е интервалът, в който стартира Светлата седмица, която продължава до Томина неделя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР