Българският отбор на сабя жени се представи много добре на

...
Българският отбор на сабя жени се представи много добре на
Коментари Харесай

Сабльорките ни записаха най-доброто класиране за България на Световно първенство по фехтовка

Българският тим на сабя дами се показа доста добре на Световното състезание по фехтовка в Египет и записа най-хубавото класиране на български отбор в съревнование от сходен сан в историята.

Сабльорките ни заеха влиятелното 15 място от 29 тима и направиха следващата стъпка към мечтаното присъединяване на Oлимпийски игри. Олга Храмова, Йоана Илиева, Емма Нейкова и Ана Михайлова, под управлението на националния треньор Ивайло Воденов демонстрираха, че отличните им достижения през сезона в шампионатите за Световната купа не са инцидентни.

В първия дуел от конкуренцията, за място измежду най-хубавите 16 в шампионата, тимът ни се изправи против Хонконг и завоюва изрично с 45:33. В идната среща, която беше решаваща за класиране в топ 8 на планетата Храмова, Илиева, Нейкова и Михайлова излязоха против мощните фехтовачки от Унгария. Целта на отбора ни беше да се утвърди в осмицата, по тази причина състезателките бяха стимулирани и подготвени за победа. Още след втората промяна обаче противничките поведоха в резултата и до последната промяна водеха с 40:36. Тогава Йоана Илиева излезе на пътеката и сподели отлична игра. Тя направи пет туша и малко не й доближи да измъкне успеха. Опитната й съперничка обаче затвори дуела с 45:41.

В първата среща за класиране от 9 до 15 място, разочаровани от загубата от Унгария, сабльорките ни отстъпиха пред Гърция с 41:45. В дуела за систематизиране на местата от 13 до 16 българките изгубиха от Полша с 36:45. В последната си среща от шампионата Храмова, Илиева, Нейкова и Михайлова се изправиха против Турция, с цел да се борят за 15 място в крайното класиране. До петата промяна фехтовачките ни играха устойчиво и водеха в резултата, само че по-късно съперничките наваксаха изоставането и поведоха с 40:30. Последна против туркините излезе Олга Храмова, игра ослепително, направи 14 туша и изравни: 44:44. Най-опитната в българския тим сподели стоманени нерви, завоюва последната точка и обезпечи на България рекордното в историята 15 място отборно на сабя дами на международно състезание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР