Българският национален състезател по триатлон Александър Божилов не спира да

...
Българският национален състезател по триатлон Александър Божилов не спира да
Коментари Харесай

Александър Божилов спечели бронзов медал на Европейското първенство по акватлон

Българският народен играч по триатлон Александър Божилов не стопира да бележи съществени триумфи на интернационална сцена.

В петък, 23 септември, се организира Европейско състезание по Акватлон в испанския град Билбао. Стартът на състезателите от възрастови групи " елит-мъже " и " юноши " беше общ, което даде опция на Александър застане на старт в конкуренцията на 37 мъже от цяла Европа.

Той мина дистанцията от 1000 метра в сегмент плуване за 10 минути и 15 секунди, което му обезпечи предни позиции в зоната за промяна. С време от 16 мин 9 сек., в бягането, той извоюва влиятелното 16-то място при мъжете. Тези времена бяха задоволителни Александър да извоюва бронзовия орден в надпреварата при юношите до 19 години.

" Изключително сме горди с достиженията, които нашия млад играч съумя да извоюва на влиятелни интернационалните шампионати този сезон - бронзов орден от Европейско, сребърен орден от Световно, сребърен орден от Балканско, връх на трасето за юноши на Олимпийската отдалеченост в Пловдив и други Бих желал да отбележа, че с общи старания и поддръжката на нашите сътрудници изпращаме своя най-силен спортен сезон ", разяснява Марио Илиев, ръководител на Българска асоциация по триатлон.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР