Българският национален отбор за жени загуби с 0-3 от настоящите

...
Българският национален отбор за жени загуби с 0-3 от настоящите
Коментари Харесай

Волейнационалките се разминаха с мечтата за Евро

Българският народен тим за дами загуби с 0-3 от актуалните шампионки Сърбия (19:25, 18:25, 26:28 ) четвъртфиналния мач за Европейското състезание и се размина с фантазията за освен това в конкуренцията на Стария континент.

Първият гейм беше единственият, в който девойките на Иван Петков стояха по-равностойно и на моменти повеждаха с две точки до 10:8, след което сръбкините поеха контрола.

Във втория и третия пък съперничките повеждаха първоначално и не ни оставиха късмет до края. Изключение направи краят на третия гейм, когато звездата на нашите опита да обърне мача и ни изведе до 26:25, само че в последна сметка след два мачбола, Сърбия взе своето за 28:26.

Нашите девойки паднаха от сръбкините и в груповата фаза (1-3), която прескочиха като трети тим след победи над Финландия и Гърция, а на 1/8-финалите българките се оправиха със мощния отбор на Азербайджан с 3-0, което провокира оптимизъм у почитателите и щаба за освен това.

Въпреки загубата и отпадането, това е най-хубавото класиране за нашите от 2009 година насам. Сърбия пък продължава отбраната на купата си. Шампионките чакат на полуфиналите спечелилия от 1/4-финалния конфликт сред Италия и Русия, които играят по-късно довечера в Лодз (Полша). Полуфиналната среща ще бъде в събота (7 септември) от 17,00 часа българско време в Анкара.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР