Българският национален отбор по волейбол няма поставена конкретна цел за

...
Българският национален отбор по волейбол няма поставена конкретна цел за
Коментари Харесай

Националите поемат с малка кошница към Евроволей `19

Българският народен тим по волейбол няма сложена съответна цел за европейското състезание за мъже, което ще се организира в четири страни от 12 до 29 септември. Това разгласи селекционерът Силвано Пранди преди днешното тръгване за Франция. " Лъвовете " са в предварителна група А в Монпелие, а първият мач на отбора ни е в четвъртък против Гърция.

" Мога да кажа, че съм удовлетворен къде се намираме, тъй като сме близо до задачата ми да сглобим един уравновесен тим - разяснява 71-годишният италиански треньор. - Не бих споделил, че сме подготвени на 100%, а и нямам доверие, че има тим на света, който в миналото да е подготвен на 100%. Важното е да стартираме с победа на европейското състезание и това по натурален път да ни даде убеденост, с цел да навлезем последователно в оптимална форма за най-важните мачове. Ако ме питате каква е задачата на България на това европейско, ще ви кажа, че моята първа цел е да спечелим първия мач, втората ми цел е да спечелим втория мач тъй наречените "

Съперници на нашите в първата фаза ще бъдат още Румъния (13.IX.), Португалия (14.IX.), Франция (16.IX.) и Италия (17.IX.). Първите четири тима в крайното класиране ще продължат на 1/4-финалите на Евроволей `19.

" Честно казано, едвам през вчерашния ден разбрах, че Италия е в нашата група - призна звездата на отбора ни Цветан Соколов. - Това е една волейболна страна, която няма потребност от показване. Франция израсна ужасно доста през последните години, играе във финалните четворки и постоянно играе много хубав и предпазен волейбол. Другите противници не съм ги гледал толкоз доста. Срещу Румъния, Гърция и Португалия не съм играл много от дълго време. Така че дано да гледаме от нашата страна на мрежата какво се случва, да се съсредоточим върху нашата игра. "

Диагоналът също беше безапелационен, че тимът не трябва да бъде товарен с съответни цели. " Както постоянно, упованията са огромни - уточни Соколов. - Всички споделят, че ще тръгваме с огромната кошница. Но дано този път тръгнем просто с концепцията да играем добре. Да покажем волейбола, който демонстрирахме това лято по време на олимпийската подготовка. Да се раздадем и да се забавляваме. Защото всякога тръгваме с някаква избрана цел, а този път моята персонална цел е просто да играем добре. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР