Българският национален отбор по тенис за жени започва днес участието

...
Българският национален отбор по тенис за жени започва днес участието
Коментари Харесай

Българките излизат днес срещу Сърбия в първия си сблъсък на Били Джийн Кинг къп

Българският народен тим по тенис за дами стартира през днешния ден присъединяване си Група 1 на отборната конкуренция " Били Джийн Кинг къп " в Анталия, Турция, а първият противник на нашите девойки ще бъде съставът на Сърбия.

Нашият тим дойде в Анталия без най-хубавата си тенисистка Виктория Томова, като в нейно неявяване капитанът Дора Рангелова ще разчита на Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лиа Каратанчева.

С отборът ни в Турция са още треньорът Михаил Атанасов, кондиционният треньор Кирил Симеонов и физиотерапевтът Милен Илиев.

В същото време първият ни противник Сърбия залага на най-хубавото в този шампионат, като избраничките на капитана Душан Вемич са Александра Крунич, Олга Данилович, Лола Радивоевич, Мия Ристич и Катарина Козаров.

Припомняме ви, че през вчерашния ден беше изтеглен жребият за груповата фаза, който изпрати българките в група В, където с изключение на сръбкините са още тенисистките на Швеция, Хърватия, Дания и Норвегия. В другия поток пък попаднаха Латвия, Унгария, Турция, Нидерландия и Египет.

Турнирът ще се организира от 10 до 15 април в Анталия на червени кортове. Три тима от всички участници ще се класират за присъединяване следващата година в квалификациите за финалите на " Били Джийн Кинг къп ", до момента в който два отбора ще изпаднат в Група 2. Победителите в двете групите печелят директна промоция, а приключилите на второ място ще играят пряк мач за класиране за финалите. Петото място в групата значи бараж за оставане, а шестото непосредствено изпадане.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР