Българският национален отбор по кикбокс направи фурор в Италия и

...
Българският национален отбор по кикбокс направи фурор в Италия и
Коментари Харесай

България спечели 28 титли от Световното по кикбокс

Българският народен тим по кикбокс направи възторг в Италия и стана първи в комплексното класиране по медали на приключилото Световно състезание за кадети до 19 години в Йезоло.

Състезателите ни завоюваха рекордните 28 международни трофеи в другите стилове и категории. Такъв триумф се случва за първи път в 35-годишната история на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Освен 28–те трофеи, България излъчи още 22-ма сребърни и 19 бронзови медалисти. Така с общо 69 оценки страната ни стана първа мощ в международния кикбокс за 2022 година при подрастващите.

С най-вече трофеи ще се завърне Калина Бояджиева, която стана трикратна международна шампионка в три стила на татами.  Призът за номер 1 при младежите бе връчен на българският кикбоксьор Пламен Божинов, който стана притежател на две международни трофеи и едно сребро също в леките стилове на татами.

При девойки старша възраст до 18 години България завоюва отборната купа в състав Калина Бояджиева, Христина Андонова и Гергана Генчева.

Анна Минкова получи наградата за " Рефер номер 1 на кръг " на специфична гала, проведена от Световната федерация по кикбокс (WAKO) в Йезоло.

Представянето на националите по кикбокс в Италия ще бъде трамплин за идващото им присъединяване на интернационалната сцена – Световното състезание за мъже и дами в Турция през месец ноември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР