Българският национален отбор по футбол за юноши до 17 години

...
Българският национален отбор по футбол за юноши до 17 години
Коментари Харесай

България U17 допусна късен обрат срещу Швеция

Българският народен тим по футбол за юноши до 17 години загуби с 1:2 от Швеция в първия си мач от Елитния кръг на квалификациите за Евро 2024.

Останалите ни противници в групата са домакинът Румъния и Уелс, като мачовете ще се проведат в интервала 20 - 26 март.

Победителите от осемте групи в тази фаза на пресявките, както и седемте най-хубави втори селекции в своите потоци ще се класират за финалите на шампионата, който ще се организира в Кипър сред 20 май и 5 юни.

Първите 45 минути приключиха без маркиран гол, а втората част започва чудесно за нашите. В 52-ата минута Марто Бойчев напредна добре по крилото, финтира няколко футболисти в жълто, влезе в наказателното поле и с прекрасен удар прониза вратата на шведите за 1:0.

Резултатът се задържа доста малко. В 58-ата минута Швеция съумя да изравни. След осъществяване на корнер настъпи безредие в наказателното поле, топката бе отклонена на близката греда и на далечната Куси-Асаре стреля от близка отдалеченост. Кехайов се намеси, само че съгласно основния арбитър топката бе минала голлинията и резултатът стана 1:1. Малко по-късно гол на Йонсон бе анулиран поради засада.

В добавеното време Оке Андерсон бе оставен на стрелкова позиция и след помощ от гредата топката влезе в мрежата, с което донесе триумфа на тре корнур.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР