Българският национален отбор по футбол изпрати 2023-а година без нито

...
Българският национален отбор по футбол изпрати 2023-а година без нито
Коментари Харесай

Гледайте тегленето на жребия за Лигата на нациите в четвъртък НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg

Българският народен тим по футбол изпрати 2023-а година без нито един триумф във всичките си мачове, а след кошмарното показване в квалификациите за Евро 2024 „ лъвовете “ ще би трябвало да почакат до септември, с цел да изиграят първите си публични дуели за актуалната година.

За селекцията на Илиан Илиев те ще дойдат в шампионата Лига на нациите, където още веднъж българският отбор е в Дивизия " С ", а идния четвъртък следва да научи имената на своите противници в четвъртото издание на най-новия шампионат на УЕФА за националните тимове.

При последното си присъединяване в тази конкуренция трикольорите се подредиха на 40-а позиция, а в този момент жребият може да ни събере в една група с тимове като Швеция, Румъния, Словакия, Северна Македония и други.



Възможни противници на България в Лигата на нациите 2024/25:

Урна 1: Румъния, Швеция, Армения, Люксембург
Урна 2: Азербайджан, Косово, България , Фарьорски о-ви
Урна 3: Северна Македония, Словакия, Северна Ирландия, Кипър
Урна 4: Беларус, Гибралтар/Литва, Естония, Латвия

Регламентът на жребия е подобен, че българските национали не могат да попаднат в една група с: Азербайджан, Косово и Фарьорските о-ви, само че останалите ни съперници имат значение, защото при положително показване „ лъвовете “ могат да се изкачат в Дивизия " В ", а също по този начин и да получат още един късмет за класиране на международното състезание в Съединени американски щати, Мексико и Канада през 2026-а година.

По време на церемонията в Париж обаче погледите ни няма да бъдат ориентирани само към България, а и към всички европейски грандове, които ще тръпнат да научат против кои тимове ще би трябвало да се изправят в идващото издание на Лигата на нациите.

Гледайте тегленето на жребия за груповата фаза на Лигата на нациите от Париж в четвъртък (8 февруари) от 18:30 ч. НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3 и на bntsport.bg!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР